<p>Patricia Dhondt en Edwin Tunnissen beginnen na Brasserie Een Mooie Dag een tweede horecabedrijf in Duiven.</p>

Patricia Dhondt en Edwin Tunnissen beginnen na Brasserie Een Mooie Dag een tweede horecabedrijf in Duiven.

(Foto: René Nijhuis Fotografie)

De Beloning, voor wie het verdient

Edwin Tunnissen en Patricia Dhondt, de eigenaren van Brasserie Een Mooie Dag op het Remigiusplein in Duiven, openen binnenkort aan de andere kant van het plein Café De Beloning. Daarmee gaat een langgekoesterde wens van het stel in vervulling. Over het concept is goed nagedacht.

‘Binnenkort’? Hoezo binnenkort? Is er geen datum waarop de opening plaatsvindt? Nee, die is er niet. Edwin en Patricia mikken op woensdag 16 juni, maar of dat lukt, is de vraag. Dat heeft enerzijds te maken met verdere versoepelingen vanwege corona, en anderzijds met spullen die nog niet zijn geleverd en waarvan niet precies bekend is wanneer ze komen. Edwin: “Meubilair van ons zat op schepen die eind maart begin april vast kwamen te zitten in het Suezkanaal. Daar is nu nog steeds het wachten op. Hoe dan ook: heel binnenkort gaan we open.”

Edwin Tunnissen en Patricia Dhondt zijn ervaren horecaondernemers. Voor ze zes jaar geleden Brasserie Een Mooie Dag openden waren ze al die sector werkzaam. Van de brasserie maakten ze een succes en in hun hoofden ontvouwden zich langzaam plannen voor een café aan de andere kant van het Remigiusplein, in het pand van Lidl. Units die altijd al waren voorbestemd voor horeca. Het duurde lang voor er met de gemeente en Lidl definitieve afspraken konden worden gemaakt en toen kwam ook corona er nog tussendoor.

Maar nu gaat het dan toch gebeuren. De Beloning gaat open. Opvallend zijn de verhoudingen van het café. Breed en hoog, maar weinig diepte. Voor een dikke plus zorgt het terras van liefst 210 vierkante meter. Patricia Dhondt: “Samen met een ontwerpbureau hebben we invulling gegeven aan binnenruimte en terras. We zetten een dorps borrelcafé neer met stadse allure. Een ontmoetingsplek voor mensen die behoefte hebben aan een goed en gezellig gesprek.”

Daarmee is al iets over het concept gezegd. De Beloning is een modern, relaxt, vrouwvriendelijk en sfeervol café voor 25-plussers, waar je met vrienden, bekenden of onbekenden geniet van een goed glas bier of een smaakvol glas wijn. Edwin: “We krijgen tien tapkranen met heel verschillende bieren. Daarnaast nog vijftig speciaalbieren op de fles. Ook het wijnassortiment is groot, met veel ‘open wijnen’ die je per glas kunt bestellen. Uiteraard zijn ook alle andere gangbare dranken verkrijgbaar. Dan hebben we, naast de standaard bitterbal, ook nog een uitgebreide borrelkaart. Voor als mensen trek krijgen, maar ze nog even willen blijven omdat het gezellig is.”

Het is duidelijk: De Beloning is een café voor mensen die het verdienen. Bijvoorbeeld na een lange werkdag of een zware week. Dat het café in de weekenden in trek zal zijn, daar twijfelen Edwin en Patricia niet aan. Maar ook op de dagen vanaf woensdag willen ze voor reuring gaan zorgen. Bijvoorbeeld met thema-avonden, kaartmiddagen of -avonden, proeverijen en pubquizzen. Edwin: “Ideeën genoeg, maar laten we eerst maar eens open gaan en op een leuke manier de zomer doorkomen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden