<p>Daisy Janssen in haar kleurrijke behandelkamer: "Ik gebruik apparatuur waarmee ik pijnloos kan werken".</p>

Daisy Janssen in haar kleurrijke behandelkamer: "Ik gebruik apparatuur waarmee ik pijnloos kan werken".

(Foto: Marleen van Geresteijn)

Daisy opent eigen mondzorgpraktijk

In De Ogtent op het Remigiusplein heeft Daisy Janssen uit Duiven zaterdag 5 juni haar eigen bedrijfje geopend: Mondzorgpraktijk Duiven. Ze zit er samen met fysiotherapeuten, chiropractors en schoonheidsspecialistes. Omdat ze vroeger als kind niet graag naar tandartsen en mondhygiënisten ging, doet ze het op haar eigen manier.

Een goede mondhygiëne is belangrijk. Punt. Ieder weldenkend mens zal het beamen. Slechte mondhygiëne wordt door deskundigen zelfs in verband gebracht met hartproblemen. Omdat de bacteriën die tandplak veroorzaken dezelfde bacteriën zijn die bijdragen aan aderverkalking. Goed poetsen dus!

Was het maar zo simpel. Zelfs goed poetsen is meestal niet genoeg. Dat heeft te maken met de voedselindustrie. Die zadelen ons op met suikers, suikers en nog eens suikers, en daar valt bijna niet tegen te poetsen. Daisy weet het als geen ander. “Suikers zorgen voor gaatjes en tandvleesproblemen. Natuurlijk is weinig suikers eten in combinatie met goed poetsen, dé manier om problemen met je gebit te voorkomen. De praktijk is echter dat het veel mensen niet lukt hun gebit goed schoon te houden. Dan kom ik als mondhygiëniste in beeld. Voor preventief onderhoud en tips en tricks.”

Omdat tandartsen steeds vaker ook als mondhygiënist moeten optreden, zie je door het hele land dat praktijken eigen mondhygiënisten in dienst nemen. Daisy Janssen daarentegen is zelfstandig. Ze hoopt wel op samenwerking met de tandartsen in de gemeente Duiven en eventueel de Liemers. “Die in Duiven heb ik allemaal een uitnodiging gestuurd voor de opening van mijn praktijk, maar daar heb ik nog geen respons op gekregen. Ik denk dat het moet groeien en daar zal ik de komende jaren zeker mijn best voor doen.”

Ondertussen doet Daisy het zoals gezegd op haar eigen manier. Met een rustige, persoonlijke aanpak. Daisy: “Ik ben als mondhygiënist gespecialiseerd in de behandeling van kinderen en mensen met tandvleesproblemen. Daarnaast richt ik me op kinderen en eventueel ouderen die angst hebben voor de tandarts en de mondhygiënist. Ik gebruik apparatuur waarmee ik pijnloos kan werken en ik neem de tijd om mensen op hun gemak te stellen. Mijn behandelkamer is ook niet zo’n witte, steriele kamer. Ik heb volop kleuren gebruikt, zodat het er allemaal wat minder klinisch uitziet.”

Daisy Janssen bouwt haar praktijk vanaf nul op en werkt voorlopig alleen op afspraak op vrijdagen en zaterdagen. Natuurlijk hoopt ze snel ook andere dagen en eventueel avonden open te kunnen gaan. Een verwijzing is niet nodig voor mondhygiënistische zorg. Verzekeringstechnisch kunnen behandelingen vallen onder een aanvullende tandartsverzekering. Bezoeken aan tandartsen en mondhygiënisten zijn gratis voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. De kosten worden gedekt door de standaard-basisverzekering.

www.mondzorgpraktijkduiven.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden