<p>Joop Boxstart, Joyce Mulder, Demi Peters en Gerda Teunissen zullen te zien zijn in de campagne uitingen van de actie.&nbsp;</p>

Joop Boxstart, Joyce Mulder, Demi Peters en Gerda Teunissen zullen te zien zijn in de campagne uitingen van de actie. 

(Foto: Liemers Kunstwerk!)

Liemers Museum vraagt inwoners om één euro

“Wat is nou een euro?” luidt de vraag tijdens de ludieke crowdfundingcampagne van het Liemers Museum. De Liemers heeft recht op haar eigen oorlogsverhaal, die voor altijd bewaard moet blijven in het Liemers Museum. Het inrichten van het Liemers Museum op de nieuwe locatie in de Turmac Cultuurfabriek kost enorm veel geld en er is geen budget meer voor de presentatie over de Tweede Wereldoorlog.

Daarom vraagt Kunstwerk! Liemers Museum slechts één euro van alle inwoners van de Liemers. Deze actie is 15 juni gestart en te zien in heel de Liemers. Zo hoopt het Liemers Museum in staat te zijn om dit belangrijke oorlogsverhaal te behouden. Zonder de hulp van het publiek is het Liemers Museum nergens. Dit geldt zeker ook voor de collectie die veelal ingebracht is door de inwoners van de Liemers. “Het Liemers Museum is een museum van de bevolking. Het mooie is dat je straks precies kunt zien waar het geld aan besteed is’, aldus een hoopvolle Ingrid Mens (hoofd Liemers Museum).

Om de campagne een gezicht te geven, is de medewerking gevraagd aan zes inwoners van de Liemers, van ondernemer tot muzikant en van de voetbalvereniging tot de plaatselijke schutterij. Joyce Mulder, Sjoerd Geurts, Bas Loeters, Demi Peters, Gerda Teunissen en Joop Boxstart twijfelden geen moment. Zij zullen te zien zijn in alle campagne uitingen rondom deze actie. Joop Boxstart heeft zelfs een lied over de oorlog geschreven, genaamd ‘De Vri-jheid’ en heeft dit nummer tijdens Dodenherdenking gezongen.

Om het voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken, zijn er diverse manieren om te doneren. Zo hangen er posters met een QR-code of doneer je online via liemerskunstwerk.nl/donatie. Regelmatig wordt er op deze pagina een tussenstand gegeven. Er kan ook fysiek gedoneerd worden in de donatieboxjes die onder andere in de bibliotheken staan. Kunstwerk! dankt bij voorbaat iedereen die een donatie heeft gedaan.

liemerskunstwerk.nl/donatie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden