<p>Frank Futselaar in het oranje in actie voor Nederland op de atletiekbaan in het Roemeense Cluj-Napoca.</p>

Frank Futselaar in het oranje in actie voor Nederland op de atletiekbaan in het Roemeense Cluj-Napoca.

Frank Futselaar debuteert in Oranje met zesde plaats

De Westervoortse atleet Frank Futselaar debuteerde afgelopen weekeinde in het Nederlands atletiekteam. In Cluj-Napoca in Roemenië kwam hij tijdens een EK-landenwedstrijd in de eerste divisie uit op de 5000 meter. Na 14.03 minuten kwam Futselaar als zesde over de streep.

“Prachtig om mee te maken. Atletiek is een individuele sport, maar tijdens zo’n evenement vorm je echt een team. Iedereen is betrokken bij de prestatie van de anderen. Na de eerste dag stonden we bovenaan. Jammer genoeg konden we dat niet vasthouden en eindigden we als derde achter Tsjechië en Wit-Rusland. Die landen promoveren nu naar de Super League.”

Aan de wedstrijd deden elf landen mee. Ze kwamen tegen elkaar uit in achttien individuele disciplines en twee estafettes. Frank Futselaar droeg met zijn zesde plek zeven punten bij aan het Oranje-totaal. Helemaal tevreden was hij niet. Frank: ”Het was niet slecht, maar ook niet super. De benen waren net niet goed genoeg, waardoor ik op het eind wat jongens moest laten gaan.”

Zaterdag 26 juni sluit Frank Futselaar het seizoen af. Tijdens het NK atletiek in Breda start hij opnieuw op de 5000 meter. Vorig jaar pakte hij op deze afstand zilver in een persoonlijke recordtijd van 13.39.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden