<p>André Oudendag ontvangt een cheque uit handen van Arjan Koenen en Monique Schriever van Ondernemend Westervoort.</p>

André Oudendag ontvangt een cheque uit handen van Arjan Koenen en Monique Schriever van Ondernemend Westervoort.

Draagvlak ‘Zorgkanjers’ steeds breder

De mededeling van minister Hugo de Jonge dat waarschijnlijk op 1 september de laatste coronamaatregelen (anderhalve meter) worden geschrapt, werd ook door de organisatie van de Duivens/Westervoortse actie ‘Zorgkanjers Bedankt!’ met vreugde begroet. De actie in het Horsterpark staat gepland voor 24 en 25 september, en dat lijkt nu perfect te passen.

“Sinds die mededeling van De Jonge zitten we in een flow”, zegt initiatiefnemer/organisator André Oudendag. “De actie beklijft steeds beter. Het aantal zorgmedewerkers dat zich heeft aangemeld zit nu boven de 300 en de sponsoring loopt als een trein. MKB Duiven en de businessclub van DVV hadden al een bijdrage toegezegd en nu doet ook Ondernemend Westervoort mee. Ook steeds meer bedrijven komen over de brug.”

De begroting van 25.000 euro is nog niet helemaal gedekt, maar het gaat volgens André Oudendag ‘hard in de goede richting’. “De laatste loodjes. Van wat nu nog binnenkomt, kunnen we echt leuke dingen doen voor de zorgmedewerkers. Net dat beetje extra dat het heel speciaal maakt.”

De organisatie schat dat zo’n 600 inwoners van Duiven en Westervoort in de zorg werken. Dat nu ruim de helft zich heeft aangemeld is mooi, maar de hoop is dat de 400 kan worden aangetikt. André: “Dat moet kunnen. Ik heb medewerkers gesproken die zeiden dat ze eind september met vakantie zijn en anderen voelen er niet voor omdat ze niet werkzaam zijn in de coronagerelateerde zorg. Voor ons is dat geen punt, maar uiteraard maakt iedereen hierin zijn of haar eigen keuze.”

De actie ‘Zorgkanjers Bedankt!’ is een initiatief van de organisatie van Dickens in de Liemers, die ook de invulling en uitvoering voor haar rekening neemt. De bedoeling is een feest te organiseren voor alle zorgmedewerkers die zich hebben ingezet in de coronacrisis. Tijdens de dagen worden ze op allerlei manieren onthaald. Onder meer met lekker eten en drinken (gratis), activiteiten, muziek en dans. Om privacy-redenen moeten zorgmedewerkers zich op persoonlijke titel aanmelden via www.zorgkanjersbedankt.nl.

André Oudendag is niet bang dat de actie komt als mosterd na de maaltijd. “Juist niet. Van corona zijn we voorlopig sowieso niet af en eind september, na de vakanties, is een uitgelezen moment om zorgmedewerkers samen te brengen en te verwennen. Kunnen ze ook nog eens rustig met elkaar praten over alles wat er is gebeurd sinds maart 2020.”

Om uit de kosten te komen heeft André Oudendag nog een optie in gedachten. Voor de ‘Zorgkanjers Bedankt!’-dagen op 24/25 september wordt in het Horsterpark het nodige opgebouwd. Er komen onder meer een grote tent, vlonders, beeldschermen en uitgebreide geluidsvoorzieningen. Vóór alles weer wordt afgebroken, kunnen die op zondag 26 september ook door een andere partij worden gebruikt. Bijvoorbeeld voor een feest of bijeenkomst. André: “Alles staat er dan toch. Als iemand bereid is een kleine vergoeding te betalen, kunnen we praten.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden