<p>Las Vegas, Maicel Peters was er al eens in 2018. &quot;Een fantastische stad, overweldigend.&quot;</p>

Las Vegas, Maicel Peters was er al eens in 2018. "Een fantastische stad, overweldigend."

Maicel Peters wil gratis naar Las Vegas

Slimme jongen, die Maicel Peters uit Duiven. Voor een ‘challenge’ van Onetime moet hij deze online-community in de media onder de aandacht brengen. Hij stuurde daarop een persberichtje, met als kop: ‘Gratis naar Las Vegas’. Dat bericht trok natuurlijk de aandacht van de redactie en daarom nu dit artikel. Als u het wilt snappen, moet u verder lezen.

Waarschijnlijk kennen niet heel veel mensen Onetime (vandaar natuurlijk ook de challenge). Het is een online-casino-community, die ook zaken bespreekt als crypto-currency, kofferveilingen en magneetvissen. Via de site worden ook bespaartips gedeeld en er is een forum met ‘tips en tricks’. De rode draad is ‘geld en plezier’.

Omdat vanaf 1 oktober online-kansspelen bij wet zijn toegestaan (op voorwaarde dat aanbieders een vergunning hebben), heeft Onetime een ‘challenge’ uitgeschreven. Deze bestaat uit tien opdrachten. Inmiddels zijn we bij opdracht acht en van de 120 mensen die eraan begonnen zijn er nog 29 over. Onder wie dus Maicel Peters (46). De deelnemers die alle opdrachten tot een goed einde brengen krijgen een gratis reis aangeboden naar Las Vegas, de ‘gokhoofdstad’ van de wereld. Maicel: “Ik schat dat Onetime tien gratis reizen heeft te vergeven.”

Zelf gaat hij er vol voor. De eerste zeven opdrachten heeft hij volbracht en hoewel de ‘challenges’ steeds lastiger worden is hij hoopvol gestemd. Met een vette lach: “Fijn ook dat jullie erover schrijven.”

Graag gedaan Maicel, maar schrijven over geld en gokken willen we wel verantwoord doen. Op de site van Onetime staat dat Onetime ‘meer is dan een website, het is een levensstijl’. Hoe kijkt Maicel Peters daar tegenaan? “Levensstijl is een groot woord, maar het klopt wel dat ik veel met geld bezig ben. Let wel: bewust met geld bezig ben. Dan gaat het bijvoorbeeld om contracten die ik afsluit. Neem Ziggo. Een bedrijf dat mensen met aanbiedingen binnenhaalt, maar vaste klanten vervolgens met de ene verhoging van het abonnementsgeld na de andere opzadelt. In zo’n situatie bekijk ik wat mijn mogelijkheden zijn als klant. Ik ben ook erg van de kortingsbonnen. Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd.”

Opvallend detail: Maicel werkt bij een speciaal team van de Belastingdienst dat zich bezighoudt met het voorkomen van witwassen en financieren van terrorisme. “Ja, ook voor mijn werk ben ik met geld bezig. Dat is inderdaad geen toeval.”

Waarschijnlijk in oktober worden de winnaars bekend. Maicel Peters rekent erop dat hij erbij zit en dat hij in het voorjaar op kosten van Onetime naar Las Vegas vliegt. Hij was er al eerder. Maicel: “In 2018. Het was altijd een jongensdroom van me om naar Las Vegas te gaan en met mijn broer ben ik er toen geweest. Een fantastische stad, overweldigend. De Strip, de gokpaleizen, de shows, al die mensen. We zijn ook nog met een vliegtuigje over de Grand Canyon gevlogen. Als je er toch bent. Ik verheug me erop nog een keer terug te gaan naar Las Vegas. Die stad past me.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden