<p>Anton Reebergen bij de installatie van de nieuwe Duivense gemeenteraad in 2018. Hij was toen al ziek.</p>

Anton Reebergen bij de installatie van de nieuwe Duivense gemeenteraad in 2018. Hij was toen al ziek.

Anton Reebergen na lang ziekbed overleden

Gemeenteraadslid Anton Reebergen is vrijdag na een lang ziekbed overleden. Hij is 67 jaar geworden. Hij was oprichter en enig raadslid van de partij Pro Duiven.

Reebergen kwam in 2006 in de raad, toen nog voor Lijst Pim Fortuyn Duiven. Reebergen was een bewonderaar  van Fortuyn, maar had zijn zetel zeker ook aan zichzelf te danken. Hij was een bekende verschijning in het dorp en makkelijk benaderbaar. Als raadslid onderscheidde hij zich door duidelijk taalgebruik.

Reebergen werd drie keer herkozen. Door een bacteriële infectieziekte was hij sinds 2016 veel afwezig. De laatste jaren bezocht hij geen vergaderingen meer. Burgemeester Huub Hieltjes omschrijft Reebergen als  ”een markant en eigenzinnig raadslid”.

Reebergens opvolger is Wouter Smit, die hem een gedreven politicus noemt die altijd klaarstond om te helpen en misstanden aan te kaarten. “In Anton Reebergen verliezen wij een bijzonder mens en politicus die we zonder meer authentiek kunnen noemen.” Smit kondigt aan dat Pro Duiven het gedachtengoed van Pim Fortuyn blijft uitdragen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden