<p>V.l.n.r.: Jeroen Zingg, Monique Schriever (bestuur OW), Marlies Schuiling, Jan van Anholt en Maikel Rondon (bestuur OW).</p>

V.l.n.r.: Jeroen Zingg, Monique Schriever (bestuur OW), Marlies Schuiling, Jan van Anholt en Maikel Rondon (bestuur OW).

Genomineerden verkiezing zijn bekend

Tegenwoordig om het jaar houdt Ondernemend Westervoort de verkiezing ‘Ondernemer van het Jaar’. In januari is de grote verkiezingsavond, maar nu al zijn de genomineerden bekend. Drie totaal verschillende bedrijven, geleid door totaal verschillende ondernemers. Dat maakt dat er wat te kiezen valt.

De genomineerden zijn, in willekeurige volgorde: Jan van Anholt van Brasserie Hugo’s aan de Hamersestraat, Jeroen Zingg van Zingg Chocolaterie aan Het Vergun en Marlies Schuiling van Uitvaartverzorging Kramer Westervoort/Duiven, eveneens aan de Hamersestraat. Een restaurant dat ook een vestiging heeft in Velp, een al 65 jaar bestaande chocolaterie die zichzelf aanprijst met ‘de smaak van authentiek vakmanschap’, en een Arnhems uitvaartbedrijf dat met een vestiging in Westervoort de Liemers bedient.

Ze werden tijdens een ledenvergadering op 15 juli gekozen door de leden van Ondernemend Westervoort zelf. Dat ging heel simpel. Alle leden kregen een papier met daarop de namen van alle 106 leden van de vereniging. De vraag luidde er daar drie van aan te kruisen. Nog diezelfde avond werd de balans opgemaakt en werden de drie genomineerden bekend gemaakt. Voorzitter Maikel Rondon van Ondernemend Westervoort: “Alle drie mooie en bekende bedrijven. Als vereniging zijn we er trots op dat ze lid zijn.”

Voor de genomineerden begint het nu pas. De komende maanden krijgen ze de kans zich te profileren. Heel belangrijk wordt ook de indruk die ze maken als ze bezoek krijgen van de vakjury. Deze licht de bedrijven kritisch door en komt tot een oordeel.

Tot verdriet van Ondernemend Westervoort heeft de vakjury een enorme aderlating ondergaan. Johan Paape, een bekende en markante Westervoortse ondernemer en in het verleden de initiatiefnemer van de verkiezing, is recent overleden. Maikel Rondon: “Een gevoelig verlies. Als eerbetoon aan Johan hebben we besloten de bokaal die de winnaar krijgt voortaan de Johan Paape Bokaal te noemen. Zo houden we hem in onze gedachten.”

De vakjury bestaat nu nog uit oud-ondernemer Dirk van der Mark en Diana van Kesteren en Mendy Tiemissen van Mediaz Creatie, de winnaars van de verkiezing van 2019. Naar een opvolger voor Johan Paape wordt nog gezocht. Het oordeel van de vakjury telt voor vijftig procent mee. De andere vijftig procent vormen de stemmen die tijdens de verkiezingsavond worden uitgebracht door de dan aanwezige leden.

Overigens gaat het goed met Ondernemend Westervoort. Het ledental groeide van 94 naar 106. Maikel Rondon: “Dat is mooi, een goed teken. Ondernemers zien dat we een toegevoegde waarde hebben.”

De Westervoortse ondernemersverkiezing werd eerder gewonnen door Eddy en Jolanda Visser van Visser Spiegels en Glas (2015), Hendrik Versteegh van Bodywear Superstore (2016), Bas Bloemberg van Autoservice Bas Bloemberg (2017) en Diana van Kesteren en Mendy Tiemissen van Mediaz Creatie (2019).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden