<p>Jeroen van de Wetering in de tuin bij zijn huis. Zaterdag 31 juli is zijn laatste werkdag in de winkel aan de Pastoriestraat.</p>

Jeroen van de Wetering in de tuin bij zijn huis. Zaterdag 31 juli is zijn laatste werkdag in de winkel aan de Pastoriestraat.

Een leven in teken van oogzorg

De een gaat, de ander komt. Zo gaat dat in het leven. Zo’n wisseling van de wacht voltrekt zich momenteel bij Van de Wetering Optiek Optometrie in Duiven. Eigenaar Jeroen van de Wetering (63) stopt, Koen Koers is de nieuwe man. Een nieuwe man die al jaren aan boord is en die de zaak de afgelopen jaren al stukje bij beetje overnam.

Oudere inwoners van de regio herinneren zich misschien nog opticien Lukassen in Didam. Een bedrijf dat niet meer bestaat, maar ‘meneer Lukassen’ was de opa, van moeders kant, van Jeroen van de Wetering. Als jochie speelde hij er in de werkplaats. De fijnmechanica sprak hem aan en toen hij een beroepskeuze moest maken, koos Jeroen van de Wetering voor de optiekopleiding in Rotterdam. Ruim 45 jaar later heeft daar geen spijt van.

Jeroen: “Ik heb altijd met plezier in deze branche gewerkt. In 2008 is Koen Koers bij ons komen werken. Een leergierige jonge vent, in wie ik het zag zitten. In 2014 al hebben we afspraken gemaakt over een geleidelijke overname. We zijn nu aan het eind van dat pad. Koen is eigenaar en ik trek me terug. In het volste vertrouwen dat hij de bloei van het bedrijf weet door te trekken.”

“Ikzelf? Hobby’s genoeg: wielrennen, koken, kunst, tuinieren. Ik heb ook nog wat projectjes lopen in mijn vakrichting en mijn vrouw en ik hebben vier kinderen die in het binnen- én buitenland wonen. Sinds december zijn we ook grootouders. Ik ga me echt niet vervelen. Bovendien: waar de ene deur zich sluit, opent zich vaak een andere.”

Na zijn opleiding begon Jeroen van de Wetering zijn werkzame leven in 1979 bij een opticien in Vucht. Zijn volgende werkgever was Lens in Arnhem. Het gezin Van de Wetering ging wonen in Duiven.

Daar begon hij in 1992, samen met een compagnon, een eigen zaak in de Elshof. Jeroen: “We zagen mogelijkheden vanwege de groei van Duiven. De verwachtingen van destijds zijn zeker uitgekomen.”

Vanaf 2000 heet het bedrijf Van de Wetering Optiek Optometrie. Na eerder een keer te zijn verplaatst binnen de passage, volgde in 2015 de verhuizing naar de Pastoriestraat.

Van de Wetering Optiek Optometrie is geen ‘gewone’ optiekwinkel. Het kennisniveau is hoog. Jeroen: “Een opticien meet je gezichtsscherpte en levert daar een bril of contactlenzen bij met de juiste sterkte. Een optometrist kijkt ook naar de gezondheid van je ogen. Onze visie is dat je het oog moet kennen voor de juiste zorg en om de juiste bril of contactlenzen te kunnen adviseren. Kennis dus. Een prettige bijkomstigheid is dat er de afgelopen decennia fantastische apparatuur is ontwikkeld voor het doen van onderzoek.”

In het verlengde hiervan ligt de rol van Van de Wetering Optiek Optometrie, sinds vorig jaar, als schakel tussen klanten enerzijds en huisartsen en oogartsen anderzijds. Jeroen: “Je kunt gerust stellen dat we de oogzorg in Duiven naar een hoger plan hebben getild.”

Zaterdag 31 juli is de laatste werkdag van Jeroen van de Wetering in de winkel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden