<p>De presentatie van het nieuwe magazine over Liemers Trots.</p>

De presentatie van het nieuwe magazine over Liemers Trots.

Korte Ketens in het Liemers Landschap

Het kruidenrijke grasland van melkveehouders Esther en Emiel Stam in Spijk was donderdag 22 juli het decor van de afsluiting van het project Korte Ketens in het Liemers Landschap (KKLL). Met het project is ingezet op het verkleinen van de keten tussen producent en consument. 

Ook is gestuurd op een intensievere samenwerking tussen partijen binnen de voedselketen om elkaar te versterken en de streek op de kaart te zetten.
Tijdens de afsluiting vierden de ambassadeurs van de korte voedselketen in de Liemers de resultaten van het project.

Naast een korte terugblik en een excursie over de boerderij, werd een magazine gepresenteerd en was de officiële lancering van een reizende expositie die treffend in beeld brengt wat de Liemers te bieden heeft en hoe divers de voedselproducten en ondernemers in deze streek zijn.
In het magazine staan verhalen over innovatieve agrarische ondernemers uit de Liemers die inzetten op een korte keten. Het bedrijf van de familie Stam, die in hun boerderijwinkel Hof zum Walde hun eigen zuivellijn en vele andere voedselproducten uit de Liemers verkopen, is één van deze geportretteerde bedrijven.

In het magazine zijn ook een streekvoedselverhaal en een bijbehorende kaart van het Liemers voedsellandschap opgenomen over de lokale voedselproductie- en consumptie met de bijbehorende typische kenmerken van de streek. Het magazine zal komende weken huis aan huis worden verspreid in de Liemers, dankzij een bijdrage van de gemeenten.

Bovendien zijn vier fietsarrangementen samengesteld om consumenten te laten ontdekken waar lekkere Liemerse producten te koop zijn, in welke restaurants ze te proeven zijn en op welke plekken overnachtingsmogelijkheden zijn. 

Op de foto v.l.n.r.: Gerard Holleman (voorzitter LTO afdeling de Liemers Montferland), Martin Som (wethouder Montferland), Sjef van Groningen (voorzitter Liemers Trots), Peter Drenth, (gedeputeerde provincie Gelderland), Gemma Tiedink (wethouder Duiven) en Belinda Elfrink (wethouder Zevenaar).

Partners van het project Korte Ketens in het Liemers Landschap zijn LTO Noord afdeling de Liemers Montferland, Liemers Trots, de gemeenten Duiven, Montferland, Westervoort en Zevenaar en pluimveebedrijf Tomesen. KKLL is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland en Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden