<p>Mino en Lenie Cotugno werden thuis gefeliciteerd door burgemeester Huub Hieltjes van de gemeente Duiven.</p>

Mino en Lenie Cotugno werden thuis gefeliciteerd door burgemeester Huub Hieltjes van de gemeente Duiven.

(Foto: Tineke van de Lagemaat)

Diamanten paar maakt nog iedere dag een wandelingetje

Zoals zijn naam al doet vermoeden is Mino Cotugno (84) een echte Italiaan. Maar wel een Italiaan die veruit het grootste deel van zijn leven in Nederland heeft doorgebracht. Zaterdag 21 augustus was het zestig jaar geleden dat hij trouwde met de Arnhemse Lenie Hengeveld (86). Een diamanten paar.

Eind jaren vijftig kwam Mino naar Nederland om als gastarbeider aan de slag te gaan bij de AKU in Arnhem, het huidige Akzo Nobel. Hij was een roker en sigaretten kocht hij bij een van de twee sigarenwinkels van de familie Hengeveld. Dochter Lenie hielp wel eens in de zaak van haar vader, en zo kwam het contact met Mino tot stand. Prettige bijkomstigheid was dat Lenie een beetje Italiaans sprak.

Ze trouwden en kregen twee zoons. Een woont er ook in Duiven. Er zijn vier kleinkinderen. Mino Cotugno maakte de veertig jaar vol bij Akzo Nobel. Ze wonen al 31 jaar aan de Thuvinestraat in Duiven. Mino: “Het gaat goed met ons. Mijn vrouw kan lichamelijk niet meer zo veel, maar het hoofd is goed. Ik ben ook lichamelijk nog prima in orde. Gezond oud worden zit in mijn genen. In mijn familie ben ik geen uitzondering. Lenie en ik maken iedere middag een wandelingetje. Lenie in de rolstoel, ik erachter. Dat gaat prima. Zo lang het kan blijven we dat doen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden