<p>De deelnemers van het consortium ZE Trucks Liemers Achterhoek. Foto: Walter Post.</p>

De deelnemers van het consortium ZE Trucks Liemers Achterhoek. Foto: Walter Post.

Batterij-elektrische bakwagen

Op maandag 6 september is de presentatie van de batterij-elektrische bakwagen, waarmee het consortium ZE Trucks Liemers Achterhoek de komende maanden gaat rijden. Bakwagen vrachtwagens zitten qua formaat tussen een bestelbus en een grote trekker-oplegger combinatie in.

Aan het project ZE vrachtwagen is vanaf februari dit jaar gewerkt door acht ondernemers uit de regio, Renault Trucks Nederland, Van Berkum Carrosseriebouw en Logistics Valley Liemers Achterhoek.

Schotpoort Connect Eerbeek neemt de vrachtwagen maandag als eerste in gebruik. Voordat de vrachtwagen de weg op gaat, krijgen de chauffeurs een introductietraining door Renault Trucks. Zij leveren de batterij-elektrische bakwagen, die door Van Berkum Carrosseriebouw volledig is opgebouwd naar wens van de ondernemers. De ondernemers zetten de bakwagen voor vier weken in bij de dagelijkse operatie, waarna de wagen wordt overgedragen aan de volgende deelnemer. De deelnemers delen hun opgedane kennis, ervaring en de impact op de eigen organisatie. Het project zal ook worden opgepakt in Logistics Valley regio’s Nijmegen en Rivierenland. Medio 2022 stopt het project in de regio Liemers Achterhoek. Deelnemers aan het consortium zijn onder andere Comans Transportbedrijf, ddstrucking Westervoort en Visser Duiven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden