<p>Ewout Vis doet zondag 5 september mee aan de Kunstroute Westervoort.</p>

Ewout Vis doet zondag 5 september mee aan de Kunstroute Westervoort.

Kunstroute: Ewout Vis toont glaskunst in eigen atelier

De glaskunst van Ewout Vis staat zondag 5 september bij de voordeur aan Hessepas 12 in Westervoort. In het kader van Kunstroute Westervoort vertelt hij er graag en uitgebreid zijn verhaal bij.

“Ik werk vanuit de fascinatie voor het breken van licht in glas. Wanneer je abstract werkt, geef je ruimte aan de kijker voor zijn eigen associaties. Ik stapel scherven tot bouwsels. De kleurvlakken wijzigen als je in beweging bent, als je erlangs loopt. Pas wanneer ik het af heb, geef ik er een titel aan. Zoals ‘Sawa’, als de hoogteverschillen in het werk me aan de rijstvelden van Azië doen denken. ‘Tijd’, een komvorm in een blok glas, wordt in huize Vredenburg tentoongesteld, het andere werk bij mij thuis”, aldus Ewout.

De omgeving waar het staat, maakt deel uit van het kunstwerk. Hij heeft onder meer in de Stevenskerk geëxposeerd, op een donkere vloer, toen waren er ineens hele donkere vlakken in te zien.

Ewout: “Eens zei een vrouw die langs mijn werk liep: ‘O kijk, je hebt er ook rood in verwerkt. Wat mooi.’ Het bleek de reflectie van haar eigen jurk te zijn. Maar vanaf 2010 gebruik ik geen verf meer voor mijn kunst, enkel glas.”

Kunstroute Westervoort
Zondag 5 september
12.00-17.00uur
Informatie: 06 250 737 23 (Marieke Laverman) of 06 284 634 31 (Alies Vermeulen).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden