(Foto: Piet Wijnands)

Zangcarrière begon ooit bij Bennie Jolink

We kondigden het vorige week al aan: de presentatie bij Wieleman van de nieuwe single ‘Samen sterker dan ooit’ van het Westervoorts/Spijkse duo ‘Dubbel Solo’. Het moet het begin zijn van een reeks optredens. De Westervoortse helft van het duo wordt gevormd door Meriam Bruggink (52). Ze heeft een mooi verhaal.

Ze was nog maar een jong meisje, woonachtig in de Achterhoek, toen haar vader haar al regelmatig meenam naar het café. Dat was de kroeg waar ook de bandleden van Normaal vaak kwamen, en het gebeurde regelmatig dat zanger Bennie Jolink Meriam oppakte en op het biljart zette. Als ze een liedje zong, kreeg ze een ijsje. Zo begon de zangcarrière van Meriam Bruggink. Carrière is eigenlijk niet het goede woord, want voor de carrière op gang kwam, stopte hij ook alweer. Meriam Bruggink: “Ik had een groot gebrek aan zelfvertrouwen.”

Het leven ging wel door en Meriam werd taxichauffeur. Vijftien jaar geleden nam ze het heft in eigen handen. Ze liet haar maag operatief verkleinen om zo wat aan haar (over)gewicht te doen. Het werkte. Meriam: “Die operatie heeft mijn lijf en mijn leven heel erg veranderd. Ik kwam steviger in mijn schoenen te staan. Ik kon meer en ik durfde meer. Mijn huidige man die ik in die tijd heb ontmoet, stimuleerde mij ook om dingen te doen. Hij zit zelf in de muziek en ik ben weer gaan zingen.” Het recent uitgebrachte nummer is alweer haar elfde single.

Er gebeurde nog iets memorabels. Acht jaar geleden ontmoette Meriam tijdens een muziekavond Willem Jansen. Ze hadden een klik en gingen soms ook samen optreden. Sinds vorig jaar vormen ze officieel het duo ‘Dubbel Solo’. De naam verwijst naar het feit dat ze eigenlijk solozangers zijn, maar ook samen iets doen. “Met Willem heb ik een muzikaal huwelijk”, zegt Meriam.

‘Samen sterker dan ooit’ is de eerste single van ‘Dubbel Solo’. Het nummer is geschreven en gecomponeerd door Marco Luesink van Studio Evolution, maar Meriam en Willem hebben een flinke inbreng gehad. “De titel is van ons en we hebben steekwoorden aangedragen. Marco heeft daar een nummer van gemaakt. Echt een liedje om mee te zingen en op mee te deinen.”

Ze zitten sinds kort bij Rood-Hit-Blauw Produkties en hopen dat ook de presentatie bij Wieleman heeft bijgedragen aan hun bekendheid. Die moet leiden tot boekingen. Het voordeel van ‘Dubbel Solo’ is dat ze een uitgebreid repertoire hebben met covers en eigen nummers in het Nederlands, Duits en Engels. Voor feesten en partijen, carnavalsavonden en wat dies meer zij. In principe ook voor mensen van alle leeftijden, al nuanceert Meriam dat: “Zeg maar dat onze doelgroep begint bij 30, 35 jaar.”

Los van het zingen gaat het goed met Meriam Bruggink. Ze heeft namelijk nog een andere, belangrijke keuze gemaakt. “Ik ben gestopt als taxichauffeur en in de zorg gaan werken. Ik heb gemerkt dat daar mijn hart ligt. Ik doe nu ook opleidingen in die richting. Je bent nooit te oud om te leren.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden