Heilige Huisjes Fietsroute Liemers

De Liemers heeft een rijke religieuze geschiedenis. Er zijn veel kerken en die zijn bijna allemaal opgenomen in de Heilige Huisjes Fietsroute, die wordt gehouden op zaterdag 11 september. 

Er zijn vijf fietsroutes uitgestippeld. Ze worden begin september via een app beschikbaar gesteld. In ieder geval de Andreaskerk in Groessen (foto), de Antonius Abtkerk in Loo, de Samen op Weg-kapel in Duiven en de Werenfriedkerk in Westervoort zijn 11 september van ongeveer 11.00 tot 16.00 uur geopend. In Loo is een expositie van kunstenaars, in Westervoort een divers programma en in Groessen, in de ‘Kathedraal van de Liemers’, verzorgt Wim van Heugten om 12.00 uur en om 14.00 uur een rondleiding. In kleine groepjes is het ook mogelijk op eigen risico de toren te beklimmen (vanaf 12 jaar).

De Heilige Huisjes Fietsroute is bijzonder omdat van de dertien rooms-katholieke kerken in de Liemers er rond deze tijd negen aan de eredienst worden onttrokken en sluiten. Dat geldt ook voor de kerken in Westervoort, Loo en Groessen. De Remigiuskerk in Duiven blijft voorlopig nog open.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden