Meedenken over gezonde leefstijl

De gemeenten Duiven en Westervoort zijn op zoek naar inwoners en organisaties die willen meedenken over manieren om een gezonde leefstijl te stimuleren. Het doel is om de negatieve gevolgen van (mee)roken, overgewicht en alcoholgebruik tegen te gaan.

In vervolg op het nationale preventieakkoord, dat in 2018 werd gesloten, zijn de gemeenten bezig met het opstellen van lokale preventieakkoorden. Hierin mogen ook bestaande lokale initiatieven worden opgenomen, zoals het Duivense BOSS-akkoord (Bewegen, Ontmoeten, Sporten en Spelen) en het Westervoortse sportakkoord. Beide zijn vorig jaar tot stand gekomen in samenwerking met lokale organisaties. 

Duiven en Westervoort hebben twee preventieformateurs aangesteld die samen met inwoners, lokale organisaties en de gemeente een concreet plan gaan ontwikkelen. De organisaties hebben inmiddels een online-enquête ontvangen. Verder worden deze maand in beide gemeenten bijeenkomsten gehouden. Eind oktober moeten alle initiatieven in kaart zijn gebracht, zodat de preventieakkoorden kunnen worden ondertekend.

Bewoners die willen meedenken, kunnen een mailtje sturen naar preventieakkoord@duiven.nl of preventieakkoord@westervoort.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden