<p>De kunstenaars die op 11 en 12 september exposeren in het Dorpshuis in Groessen. Vlnr: Marieke Laverman, Sabrine Swanenberg, Marjon Meulenbrugge en Marjolein Bartels.</p>

De kunstenaars die op 11 en 12 september exposeren in het Dorpshuis in Groessen. Vlnr: Marieke Laverman, Sabrine Swanenberg, Marjon Meulenbrugge en Marjolein Bartels.

(Foto: Sabrine Swanenberg)

Kunstroute langs kerk in Loo en Dorpshuis Groessen

Aan kunstroutes geen gebrek in deze tijd van het jaar. Na de Dareo (Duivense Atelierroute en Omstreken) eind juli, was er afgelopen zondag 5 september de Kunstroute Westervoort. En dan is er komend weekend, 11 en 12 september, de route van Kunstcollectief Gelderse Poort.

Het kunstcollectief wil kunst, cultuur én natuur met elkaar verbinden. Om die verbinding tot stand te brengen wordt jaarlijks in het tweede weekend van september de Kunst- en Cultuurroute Gelderse Poort gehouden. Er zijn altijd drie routes die elkaar soms iets overlappen. Op 11 en 12 september, tegelijk met de Open Monumentendagen, is er kunst te zien bij kunstenaars in hun eigen werkplaats of atelier, of op locaties waar groepjes kunstenaars hun werk tonen.

De fietsroute Oost gaat dit jaar langs de kerk in Loo, waar leden van de KWA, vereniging voor vrijetijdskunstenaars, keramiek exposeren. In het Dorpshuis in Groessen verzamelen zich vier kunstenaars: Marieke Laverman (schilderijen), Sabrine Swanenberg (schilderijen), Marjolein Bartels (bijzondere textiel) en Marjon Meulenbrugge (weefdemonstratie en kunst van natuurlijke materialen). Er is ook een mini-workshop.

Meer informatie: www.kunstcollectiefgeldersepoort.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden