Voor elk wat wils met de Gelderse band Dodargh

Zaterdag 2 oktober staat de Gelderse band Dodargh op het podium van Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar. De avond staat in het teken van Keltische sferen. Verteller Martin Pragt zal de diverse nummers aan elkaar praten. Aanvang 20.30 uur.

Entree: 10,--

Dodargh bestaat uit vier enthousiaste Gelderse muzikanten die hun inspiratie in de Keltische, Engelse en Amerikaanse folkmuziek vinden. Het repertoire is afwisselend. Zowel traditioneel als modern. Voor liefhebbers van gevoelige ballades, vrolijke liedjes, vlotte instrumentalen maar ook stevige dans- en folkrockritmes is deze avond een must om mee te maken. Er zit voor iedereen wel een favoriet nummer tussen.

Dodargh haalt de inspiratie uit de diverse folk revivals die aan de andere kant van Noordzee en Atlantische oceaan plaatsvonden. Denk bijvoorbeeld aan Fairport Convention of Steeleye Span. Er zullen covers van diverse vergelijkbare fenomenen voorbij komen. En uit de schijnbaar onuitputtelijke voorraad aan folk en country muziek ontdekken ze regelmatig nieuwe pareltjes die ze zich eigen maken. Maar ook de liedjes die door zangeres Imka geschreven zijn passen goed in de traditioneel Keltische sferen. Verhalen verteller pur sang; Martin Pragt zal deze avond de verbindende teksten op zich nemen. Dodargh en Martin Pragt hebben het programma in een drietal thema’s verdeeld. Bij elk thema zal Martin een Iers, Amerikaans of een ander Transatlantisch verhaal vertellen.  Het wordt een unieke avond met veel leuke invalshoeken vanuit de Amerikaanse en Ierse folk.

Voor meer info www.delantaern.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden