<p>Deze foto's van de Bert Timmer Memorial Loop laten zien dat het zondag druk was bij de start van de wedstrijden in het Horsterpark.</p>

Deze foto's van de Bert Timmer Memorial Loop laten zien dat het zondag druk was bij de start van de wedstrijden in het Horsterpark.

(Foto's: Rob Jansen)

Eindelijk weer hardloopfeestje!

Heel veel hardloopwedstrijden zijn de afgelopen anderhalf jaar niet doorgegaan en nog steeds worden wedstrijden afgelast. Maar de Duivense Bert Timmer Memorial Loop ging zondag 5 september wél door. Het werd een onvervalst hardloopfeestje.

“Echt geweldig”, zegt Rob Jansen van de organiserende loopgroep FRoS. “Zo enthousiast als mensen waren dat ze weer lekker een wedstrijdje konden lopen. Het weer werkte ook mee en dat verklaart waarschijnlijk dat we iets hoger uitkwamen dan andere jaren met het totaal aantal deelnemers. 430 dit keer, verdeeld over vier afstanden.”

Die afstanden waren een 5- en een 10-kilometerloop en jeugdlopen van 500 en 1.000 meter. De winnaars van de 5 kilometer waren Thijn van Elburg bij de mannen en Eline de Jong bij de vrouwen, beiden van AV De Liemers. De 10 kilometer werd gewonnen door Tom van Beusekom (mannen, De Liemers) en Kaily Groot Zevert (vrouwen, Argo). Voor alle uitslagen: www.uitslagen.nl.

De verwachting is dat de loop een klein batig saldo oplevert. Dat wordt in een later stadium geschonken aan een nog onbekend goed doel.

Overigens werden alle deelnemers voor de start gecontroleerd op corona. Ze moesten een QR-code kunnen laten zien of een negatieve testuitslag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden