Werenfriedkerk aan de Dorpstraat 61 in Westervoort.
Werenfriedkerk aan de Dorpstraat 61 in Westervoort.

Vooral online diensten met kerst

Algemeen

Deze weken, rond kerst, hebben veel mensen behoefte aan een sprankje hoop, ze verlangen naar een beetje licht, naar wat troost en naar samen zijn. Maar juist nu het verlangen het hevigst is, zitten we in een lockdown en moeten we onze contacten beperken. Het betekent dat er slechts een beperkt aantal kerstvieringen is waarbij mensen aanwezig kunnen zijn. Geen volle kerken, zoals andere jaren, en dat valt velen zwaar. 

We moeten het voornamelijk doen met vieringen die online of op televisie worden uitgezonden. Gelukkig voorzien zowel de rooms-katholieke als de protestantse kerk daarin. Kijk op de sites hoe het werkt en voor de uitzendtijden. 

Voor de katholieke kerken: www.rkliemers.nl (één online viering op kerstavond om 19.00 uur en één online viering op eerste kerstdag om 09.30 uur). 

Voor de protestantse kerk in Duiven: www.pkn-duiven.nl. Voor de protestantse kerk in Westervoort: www.werenfried.nl. Een aanrader is de Kerstregenboogviering 2020 op YouTube van PKN Duiven. De regenboogmens is een bruggenbouwer die fel gekant is tegen polarisatie.