Marieke Vosselman scoort voor HCL vanaf de cirkel in het duel met koploper Heeten.
Marieke Vosselman scoort voor HCL vanaf de cirkel in het duel met koploper Heeten.

HCL-dames een maatje te klein voor koploper Heeten

Algemeen

In het weekend dat de Nederlandse handbaldames verrassend wereldkampioen werden, redden de dames van HCL het niet tegen Plus Severijn/Heeten, de koploper in de eerste klasse. De thuiswedstrijd ging met 27-33 verloren. De heren van HV Duiven speelden uit bij Artemis’15 knap gelijk: 27-27.

Heeten was voor HCL net een maatje te groot. Iets meer individuele klasse en ook als team was Heeten beter op elkaar ingespeeld. Het pleit voor HCL dat de ploeg het wel probeerde. Met inzet kan immers een hoop worden gecompenseerd. Dat bewees HCL met name in de fase direct na de rust. Toen werd een 14-18 achterstand volledig weggewerkt en bij 20-20 was de wedstrijd weer helemaal open. Maar Heeten zette opnieuw aan en HCL had definitief het nakijken. Eindstand 27-33.

Ook de heren van HV Duiven moesten de strijd aanbinden met de koploper, in dit geval Artemis’15 uit Doetinchem. Alle goede bedoelingen leidden aanvankelijk tot weinig. Halverwege leek de strijd al beslist: 16-10 in het voordeel van Artemis. Duiven echter liet het er niet bij zitten en knokte zich terug in de wedstrijd. Het werd 24-24 en Duiven nam zelfs een 25-26 voorsprong. In de spannende slotminuten lukte het Artemis toch nog langszij te komen: 27-27.