Achter de bar in het horecapaviljoen (vlnr): Jolan Leunissen, Corne Vissers en Peter en Marjolein Houthuijzen.
Achter de bar in het horecapaviljoen (vlnr): Jolan Leunissen, Corne Vissers en Peter en Marjolein Houthuijzen. Foto: René Nijhuis

Horecapaviljoen onmisbaar voor ijsbaan

Algemeen

Voor het vierde achtereenvolgende jaar draait Welling Catering het horecapaviljoen op de Gaba-ijsbaan in Duiven. Peter Houthuijzen van Welling Catering doet het ‘met liefde en plezier’, al moet hij de nodige tandjes bijzetten in wat voor zijn bedrijf de drukste maand van het jaar is.

Peter Houthuijzen: “De ijsbaan doen we er in december even bij, maar het is natuurlijk niet zo simpel als het klinkt. Het is gewoon een flinke klus en dit jaar is het paviljoen ook weer groter dan voorgaande jaren. Prettig is wel dat we voor het eerst werken met een echt horecateam. Voorheen wisselden vrijwilligers steeds. Het ene moment stonden ze op de baan, dan bij de schaatsenuitgifte en dan weer achter de bar. Nu hebben we ons eigen team. Dat biedt ook mogelijkheden mensen op te leiden. Wat mij betreft zeker een goede ontwikkeling.”

Peter Houthuijzen maakt graag van de mogelijkheid gebruik uit te leggen hoe zijn betrokkenheid tot stand is gekomen en hoe de zaken worden ingevuld. “Dat wil ik graag omdat ik merk dat daar soms misverstanden over bestaan. Allereerst hoe het is begonnen. Ik ben eigenaar van Welling Catering, maar ik ben ook lid van Rotary Duiven. Zoals iedereen weet heeft Rotary aan de wieg gestaan van de ijsbaan. Vanuit de Rotary is vier jaar geleden ook de vraag gekomen of ik het horecapaviljoen wilde gaan doen. De Stichting Winterevenementen Duiven wilde een professionaliseringsslag maken en dus was het logisch dat ze bij mij uitkwamen.”

Dan de invulling, hoe is die? Peter: “Alle opbrengsten vloeien terug naar de stichting. Het is wel eens goed dat duidelijk te stellen. Er zijn mensen die denken dat ik met de ijsbaan mijn zakken vul. Niets is minder waar. Het ijsbaanproject is ook alleen mogelijk dankzij de horeca-opbrengsten. Zonder horecapaviljoen zouden geen goede doelen kunnen worden ondersteund.”

Peter Houthuijzen geeft wel toe dat zijn ondernemersbloed en de ijsbaan elkaar toch ergens raken. “Mijn voordeel zie ik in de naamsbekendheid die de ijsbaan mij geeft. Afgezien van het feit dat ik het een mooi en leuk project vind, zie ik de ijsbaan voor Welling Catering puur als promotie van ons bedrijf, al zullen er zeker indirecte effecten zijn.”

Als professional ervaart hij het enorme evenement als ‘complex’. Het woord ‘lastig’ neemt hij niet in de mond. Peter: “Het is soms niet eenvoudig alle neuzen in dezelfde richting te krijgen. Maar dat heeft vooral met de omvang van het project te maken. Iedereen heeft het beste met de baan voor en we doen het toch maar. Dat druk ik mijn eigen medewerkers ook op het hart: doe het samen en maak er samen iets leuks van.”

De lol voor Peter Houthuijzen zelf zit ook gewoon in het meehelpen als vrijwilliger. “Ik ben bijvoorbeeld altijd van de partij bij het uitdelen van de minimapakketten. Een prachtig onderdeel van het project, dat helemaal past bij de uitgangspunten van serviceclubs als Rotary en Lions.”