Maarten Triebels, Anke Somsen, Josée Veneklaas en Monique Elfrink van Fysiofit de Liemers (vlnr). Op de foto ontbreken de praktijkleden Karin Renders en Rick Elderman.
Maarten Triebels, Anke Somsen, Josée Veneklaas en Monique Elfrink van Fysiofit de Liemers (vlnr). Op de foto ontbreken de praktijkleden Karin Renders en Rick Elderman. Foto: René Nijhuis

Spontane kinder-kerstactie van Fysiofit de Liemers

Algemeen

‘Een spontane actie’, noemt Josée Veneklaas van Fysiofit de Liemers in Duiven de kerstactie om speelgoed in te zamelen voor kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben.

Josée: “Ik zag zo’n actie van een bedrijf en dacht gelijk: dat kunnen wij ook doen. We zien wel wat het oplevert. De bedoelingen zijn goed en ieder kind dat we blij maken is er een.”

Praktisch heeft Josée Veneklaas het ook ingevuld. Ze nam contact op met Rotary Duiven, dat deze maand onder de vlag van het ijsbaanproject alle minima in de Liemers verblijdt met een kerstpakket. “Rotary is betrouwbaar, dus daar gaan we graag mee in zee.”

Na het bekendmaken van de actie kwamen allerlei vragen los. Vragen waarop Josée Veneklaas niet altijd het antwoord had. “Ik wil het ook niet te veel kaderen. Laat mensen gewoon doen wat goed voelt. Misschien hebben ze iets liggen dat heel is en schoon is en dat ze kwijt willen. Maar als ze speciaal voor deze actie iets kleins willen kopen kan dat natuurlijk ook. Net als geld in een envelop. Dan kopen wij daar wat voor voor kinderen.”

Speelgoed of geldelijke bijdragen kunnen t/m 18 december onder de kerstboom worden gelegd bij Fysiofit de Liemers aan het Eilandplein 476 (tijdens openingsuren), of daar worden afgegeven aan de balie.