Burgemeester Rik de Lange poseert met Herman en Joke Lamers.
Burgemeester Rik de Lange poseert met Herman en Joke Lamers.

Diamanten paar Lamers nog midden in het leven

Algemeen

Zestig jaar getrouwd en nog midden in het leven staan, wie kan dat zeggen? In ieder geval Herman Lamers (83) en zijn vrouw Joke Lamers-Möller (81) uit Duiven.

“We zijn trots op en dankbaar met zulke ouders”, zegt zoon Robert Lamers (57). “Ze zijn nog helemaal zelfstandig. Mijn vader rijdt nog auto en mijn moeder pakt soms gewoon de trein om mij op te zoeken in mijn woonplaats Lelystad. Prachtig toch?”

De diamanten echtelieden komen beiden uit Wageningen. Herman werkte daar als kleurenretoucheerder bij drukkerij Vada en later in een technische functie bij KPN. Robert: “Op zijn 57e al is hij met pensioen gegaan. Dat kon toen nog.”

In 2000 vertrokken ze naar Duiven omdat oudste zoon Anton daar ook woont. In 2014 volgde een verhuizing van de Juttepeer naar Thuvinepark. In totaal zijn er drie zonen, naast Anton en Robert ook nog Mark in Gouda. Het echtpaar heeft verder twee kleinkinderen en één achterkleinkind.

Het bezoek van de burgemeester, felicitatiekaarten en andere blijken van aandacht en liefde, maakten de diamanten huwelijksdag (28 november) tot een spannende en bijzondere dag. Veel meer óntspannen ging het eraan toe bij het feest voor familie en vrienden bij Wieleman.