De kerstontmoeting kan niet doorgaan

Algemeen

DUIVEN/WESTERVOORT - Het bestuur van de Stichting Kerstontmoeting Duiven en Westervoort heeft de afgelopen tijd de zorgwekkende ontwikkelingen rond het coronavirus gevolgd. De laatste twee persconferenties hebben ons gevoel bevestigd dat het, net als in 2020, opnieuw niet verantwoord is om de Kerstontmoeting te houden. Wij begrijpen dat het voor u een enorme teleurstelling zalzijn. Net als u verheugden wij, de vrijwilligers en sponsoren ons erop om weer een warm kerstfeest met u te kunnen vieren. De plannen waren ook al gesmeed, de organisatie stond in de steigers en de financiën waren rond.

En toch moeten we het afblazen. De meesten van u en ons zijn op leeftijd en /of behoren tot een risicogroep. De velebesmettingen, de oproep om opnieuw 1,5 meter afstand aan te houden, de lockdown van ten minste drie weken en een daaropvolgend aangescherpt coronacheck-beleid maken een kerstontmoeting op dit moment weliswaar niet onmogelijk maar wel heel ingewikkeld en onzeker.

Als kleine troost, krijgt iedereen die al één of meerdere keren de maaltijd in kerstsfeer op tweede kerstdag in de OGtent in Duiven heeft meegemaakt, een tasje met inhoud. Leerlingen van het Candea College hebben een aandeel gehad in het vullen en rondbrengen van deze tasjes. Zij deden dit jaar voor het eerst mee met de voorbereidingen, waar we erg blij mee zijn.

Ondanks deze nieuwe teleurstelling wensen we u een goede kerst toe en (voor later) een gezond 2022.