"De Liemers heeft zoveel te bieden"
"De Liemers heeft zoveel te bieden"

Shirtreclame draagt trots op de Liemers uit: Chiel, Kristel en Koen zijn ware pleitbezorgers van de streek

Algemeen

ZEVENAAR – Op de achterkant van de shirts van OBW JO-102 prijkt sinds enkele weken de opvallende tekst: ‘Trots op de Liemers’, waarin de Liemerse vlag is verwerkt. Een sterk staaltje regiomarketing. Bedenkers Chiel ter Heerdt, Kristel Gasseling en Koen Luising: “Ja, wij zijn trots op onze streek.”

Verbinden. Chiel ter Heerdt is er meester in. Als OBW JO-102, het team dat hij wekelijks traint, nieuwe tenues nodig heeft, gaat niet alleen zijn ondernemershart sneller kloppen. Graag wil hij ook zijn liefde voor de Liemers uitdragen. Hij zoekt contact met twee andere Liemerse ondernemers: grafisch vormgever Kristel Gasseling en Koen Luising, eigenaar van Intersport Luising. Kristel creëert een nieuw beeldmerk met de slogan ‘Trots op de Liemers, waarin de nieuwe Liemerse vlag is verwerkt; Koen Luising drukt het beeldmerk op de achterzijde van de shirts, op de voorzijde komt de naam van PoultyrPlan, het bedrijf van Chiel ter Heerdt. “Ik dacht ‘we hebben die vlag toch, laten we er meer mee doen’.” In de O van trots zijn de contouren van de Liemerse vlag kenbaar. De vormen van de regiogrenzen en aansluiting op de IJssel en de Rijn vormen de basis van deze vlag, die eerder dit jaar werd ontworpen door Sanne Smits. Door de vormen te versimpelen en te draaien bedacht zij de Y-vorm in de vlag. Rood is de perfecte signaalkleur en staat voor warmte, passie en kracht. De donkere kleur refereert aan de vruchtbare Liemerse kleigronden.
Chiel ter Heerdt: “De Liemers heeft zoveel te bieden. De natuur, de Uiterwaarden, de dijken en dorpen. Maar ook een bloeiend verenigingsleven. En wat denk je van het carnaval? Ze kunnen in het zuiden wel zeggen dat het daar is uitgevonden, maar hier kunnen ze er ook wat van.”
Graag wil hij samen met Kristel en Koen andere verenigingen en ondernemers enthousiasmeren en motiveren hetzelfde te doen. “Kristel stelt haar ontwerp gratis ter beschikking en Koen zorgt voor een kosteloze bedrukking van de slogan. Zo zetten we met zijn allen de Liemers op de kaart.”
Zelf geeft hij in ieder geval het goede voorbeeld. Samen met een aantal vrienden liep hij dit jaar de marathon van Rotterdam in blauwe shirts met op de rugzijde het opvallende ontwerp van Kristel. Lachend: “Sneller ging ik er niet van lopen, maar het gaf wel een goed gevoel onze mooie regio elders in Nederland te laten zien.”