Meike van Alken is blij verrast. Ze is hét Liemerse sporttalent 2020/2021 (foto: Rene Nijhuis)
Meike van Alken is blij verrast. Ze is hét Liemerse sporttalent 2020/2021 (foto: Rene Nijhuis) Foto: Rene Nijhuis

Meike van Alken, Luna Bloem en Victor Steeman in de prijzen

Algemeen

LIEMERS De feestavond ging niet door, maar de Liemerse sportprijzen zijn gisteravond wel degelijk uitgereikt. De Liemerse sportwethouders verrasten de winnaars met in hun kielzog een afvaardiging van de organisatie, een filmploeg en een fotograaf om de uitreiking vast te leggen.

Dit jaar allemaal nieuwe winnaars vergeleken met voorgaande jaren. Kartster Luna Bloem uit Didam pakte de titel Sportvrouw van de Liemers 2020-2021. Wegracer Victor Steeman uit Lathum won in de klasse Sportman van de Liemers 2020-2021. De andere prijzen gingen naar hockeyster Meike van Alken uit Duiven (sporttalent), Noortje van Bindsbergen uit Zevenaar (aangepaste sporter) en tennistrainer Hans-Jurgen Striek uit Zevenaar (coach).
De verkiezingsavond van de Liemerse Sportprijs bij Zaal Wieleman in Westervoort ging niet door. Vanwege de pandemie werd besloten het sportgala – waar vorige edities bijna 300 bezoekers werden verwelkomd – af te gelasten. Maar feestelijk werd het gisteravond in de Liemerse deuropeningen zeker.
Sportvrouw Luna Bloem staat haar mannetje in de opkomende autosport. Ze werd onder andere Nederlands Kampioen Rotax Max in 2021. Sportman Victor Steeman viel bij het wegracen regelmatig in de prijzen. Zo pakte hij dit jaar de eerste plaats bij de IDM Supersport 300 race op de Red Bull Ring. Ook eindigde hij als eerste bij de WorldSSP 300 Most.
Sportcoach Hans-Jurgen Striek is tennistrainer van Niels Vink. Vink pakte goud en brons tijdens de Paralympics dit jaar. Samen wonnen ze ook met het quadteam op de World Team Cup.
Aangepaste sporter Noortje van Bindsbergen maakt grote stappen bij het speerwerpen. Zo gooide ze een Nederlands record in de klasse F34 (11,92 meter).
Sporttalent Meike van Alken blinkt uit in de hockeysport. Ze maakt deel uit van het Nederlands Team onder 18 jaar en heeft de NOCNSF topsportstatus.

De Liemerse Sportprijs is een initiatief van regiocampagne De Liemers Helemaal Goed in samenwerking met de Liemerse gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar. Er zijn dit jaar bokalen voor de categorieën Sportman, Sportvrouw, Coach, Aangepaste Sporter en Sporttalent. Omdat vorig jaar vanwege corona een deel van het sportjaar wegviel, werd er dit keer teruggekeken op twéé sportjaren: 2020 en 2021.