Owen Breukink (links): "Mijn favoriete voetballer is Klaas-Jan Huntelaar" (Foto: Robert Wonnink)
Owen Breukink (links): "Mijn favoriete voetballer is Klaas-Jan Huntelaar" (Foto: Robert Wonnink) Foto:

Speler van de week: Owen Breukink (Angerlo V)

Algemeen

Naam: Owen Breukink
Woonplaats: Doesburg
Geboortedatum: 14 juni 2001

1. Club en positie:

Angerlo Vooruit, linksback

2. Gezin:

Gezin met twee ouders en één zusje: vader Erik Breukink, moeder Annemarie Breukink en zusje Aniek Breukink. We zijn woonachtig op een boerderij in Doesburg. We wonen sinds 2010 op deze boerderij, die mijn vader heeft over genomen van zijn vader mijn opa. We zijn toen vanuit Angerlo, waar in ben opgegroeid en op school heb gezeten, hierheen verhuisd, omdat een deel van het woonhuis vrij was gekomen. In het ene deel wonen mijn opa en oma en in het andere deel wonen wij.

3. Beroep/studie:

Ik studeer momenteel werktuigbouwkunde. Ik zit in mijn laatste jaar.  Wat ik hierna ga doen weet ik nog niet helemaal, maar ik wil wel graag nog een studie volgen in combinatie met werken.

4. Favoriete club en voetballer:

Ajax is de club waarmee ik opgegroeid ben en ook de club waar ik van hou. Mijn favoriete voetballer is Klaas-Jan Huntelaar. Ik had vroeger al shirtjes, boeken en andere spullen van hem. Waarom ik hem zo bewonder is zijn mentaliteit. Hij is denk ik een persoon die altijd volle bak en keihard werkt om het beste er uit te halen. Ergens kan ik mezelf daar wel in terug vinden.

5. Lastigste tegenstander:

Op het moment denk ik Jonge Kracht. Zij hebben een goed team met jonge spelers die aardig kunnen ballen. Maar dat maakt ons niet bang. Wij hebben ook een goed en redelijk jong team. Alleen denk ik dat zij net iets beter op elkaar ingespeeld zijn, omdat zij langer bij elkaar zijn.

6. Hobby’s:

Voetballen en met vrienden stappen.

7. Hoogtepunt en dieptepunt in je voetballeven:

Mijn hoogtepunt was toch wel het kampioenschap met de A1 in de 2e klasse. We hadden een aardig team, maar ik denk dat we vooral kampioen zijn geworden omdat we echt een team waren. We werkten voor elkaar, we deden leuke dingen samen en voetbalden daardoor ook leuk. Nog een hoogtepunt is mijn basisplek bij het eerste.

8. Favoriete muziek:

Ik luister echt naar alle soorten muziek. Het ligt bij mij meer aan hoe de sfeer is en hoe ik me voel. Voor de wedstrijd draaien we dan bijvoorbeeld dance en hardstyle om een beetje een pump te krijgen. Maar ik denk wel dat ik het meeste naar rap/hiphop luister.

9.Grootste ergernis:

Mensen die te laat komen, daar kan ik me wel eens aan ergeren, maar ik maak me er nu minder druk meer over dan vroeger.

10. Vakantie:

Ik ga het liefst met mijn vriendengroep op vakantie naar een warm land. Ik vond Spanje erg mooi, maar zou ook nog graag een keer naar Curaçao willen. Als we met de vriendengroep op vakantie gaan gaat het voornamelijk om uitgaan, zonnen, goed eten en af en toe een leuke activiteit.

11. Droom voor de toekomst:

In de vorm van werk wil ik een eigen bedrijf. Wat voor een bedrijf weet ik nog niet. Dit zou van alles kunnen zijn. Het liefst opleiding gericht, maar je weet natuurlijk nooit hoe het loopt.