Wilfred Kersten (rechts) geeft het (hak)bijltje over aan Jeremy
Wilfred Kersten (rechts) geeft het (hak)bijltje over aan Jeremy Foto:

Duivense Keurslager in nieuwe, maar vertrouwde handen

Algemeen

DUIVEN – Keurslager Wilfred Kersten wordt Keurslager Jeremy Büttner. Een nieuwe naam en een andere rolverdeling, maar verder verandert er niets bij de Keurslager aan de Pastoriestraat 6 in Duiven. Büttner: “Een droom komt uit.”

De 27-jarige Büttner weet hoe hij met het bijltje moet hakken. Bijna zeven jaar geleden hapte hij toe op een advertentie waarin Wilfred Kersten vroeg om een winkelmedewerker. Het bleek een gouden zet. Hij voelt zich in de slagerij als een vis in het water. De combinatie van werken met vlees en het directe contact met de klant spreekt hem bijzonder aan. “Op m’n veertiende werkte ik al in een supermarkt. Ik vond toen al de slagerij-afdeling het meest interessant. Mijn opa had destijds een vooruitziende blik. Hij zei: ‘Jij wordt ooit slager.’” Zijn grootvader is inmiddels overleden. “Maar gelukkig heeft hij nog wel meegemaakt dat ik bij Wilfried Kersten aan de slag ging en de slagersopleiding ging volgen.” Vorig jaar slaagde Jeremy voor deze opleiding aan de SVO-vakopleiding food in Houten; nu staat hij voor een nieuwe uitdaging als eigenaar van de zaak, waar hij het vak in de praktijk leerde. “Toch zal er voor de klant weinig veranderen”, vertelt hij. “Alleen de rollen zijn omgedraaid en de naam is nieuw. Wilfred komt bij mij in loondienst en ik neem alle personeel over. Aan mij de eer de goede naam die Wilfred heeft opgebouwd in de afgelopen 21 jaar te continueren en verder uit te bouwen.” Met name op het gebied van catering wil Jeremy extra stappen maken. “Daarbij komt mijn horecaverleden goed van pas. Ik heb een paar jaar als kok gewerkt, voordat ik het slagersvak omarmde. Ik zou gek zijn als ik met die vaardigheden niets zou doen.”

Vraag het een willekeurige voorbijganger en je weet: Wilfred Kersten is inderdaad een begrip in de wijde omgeving. Niet voor niets heeft hij het predikaat Keurslager. Die is alleen weggelegd voor zelfstandige slagers met vakmanschap, persoonlijke toewijding, optimale hygiëne en kwaliteit in het dna. Het assortiment is breed: vers vlees, fijne vleeswaren, gegrilde specialiteiten, barbecuepakketten, gourmetschalen en buffetten. Wie eenmaal over de drempel van de Duivense Keurslager is gestapt, is verkocht.
De zaak is op 6 januari weer open; de officiële opening van Keurslager Jeremy Büttner is op vrijdag 7 januari. “Natuurlijk gaan we dat vieren met onze klanten. Zij kunnen komend weekend profiteren van enkele geweldige openingsacties,” besluit Jeremy.