(Foto Pexels)
(Foto Pexels)

Drie heerlijke bosrijke omgevingen in Nederland

Algemeen

Wandelliefhebbers opgelet! Nederland kent vele, prachtige bosrijke omgevingen in Nederland die jij beslist wilt ontdekken. En tijdens een wandeltocht door de bossen geldt: hoe meer zielen hoe meer vreugd, want deze plekken wil je echt niet alleen voor jezelf houden. Trommel dus iedereen op die met je mee wilt en boek een van de grote vakantiehuizen in Nederland om er vervolgens lekker samen op uit te gaan. Waar naartoe? Wij geven je graag een aantal tips voor mooie bosrijke gebieden in eigen land!

De Utrechtse Heuvelrug

Op zoek naar een vakantiehuis Nederland? Probeer eens de provincie Utrecht. In eerste instantie denk je misschien aan de stad, maar je vindt er ook heel veel mooie bossen. Op het hoogste punt in de provincie vind je de Amerongse Berg en het Amerongse Bos, waar je zowel naald- als loofbomen kunt vinden. Deze mix zorgt ervoor dat je veel verschillende dieren kunt tegenkomen. Ook het Baarnse bos. Ook het bos bij Driebergen en de Kaapse bossen zijn prachtige gebieden om uren lang doorheen te wandelen. Wanneer je de moeite neemt om de vijfentwintig meter hoge uitkijktoren De Kaap te bezoeken, kun je genieten van een adembenemend uitzicht over de bossen van de Utrechtse Heuvelrug.

Gelderland

Denk er ook eens aan om op vakantie te gaan naar Gelderland. Op Villaspot kun je hier vele mooie vakantiehuizen huren, helemaal naar jouw wensen en behoeften. Van daaruit zou je elke dag wel een nieuw bos kunnen bezoeken in de provincie. Het Speulder- en Sprielderbos bijvoorbeeld, of het Zandenbos. Ook de Leuvenumse bossen bij Ermelo zijn prachtig om doorheen te wandelen of te fietsen en zo te genieten van de prachtige kleuren van de natuur. Het bos wordt afgewisseld met beekjes, want het extra leuk maakt om te ontdekken. Nabij het plaatsje Wolfheze vind je de ‘Wodanseiken’, die tussen de vierhonderd en zeshonderd jaar uit zijn. Indrukwekkend!

Limburg

Onderaan in Nederland kom je in Limburg ook weer prachtige en zeer van elkaar verschillende bossen tegen. Het Bunderbos in Zuid-Limburg is een aanrader voor in het voorjaar. In die periode geniet je er van frisse groene kleuren, ontspringende bronnen, mossen en prachtige bloementapijten. Sprookjesachtig! Ook in het noorden van Limburg kun je overigens rekenen op een bosrijke omgeving, zoals de bijzonder mooie Schadijkse bossen. Wil je eens wat anders, breng dan ook een bezoek aan de zompige moerasbossen van het Koelbroek in Noord-Limburg.