Rik en Kristel zijn twee leden van de kletssoepgroep
Rik en Kristel zijn twee leden van de kletssoepgroep

Gezellig kletsen onder het genot van een lekker bakkie soep

Algemeen

DUIVEN - Cultuur Centrum De Ogtent start op 12 mei met een nieuwe activiteit, die helemaal wordt verzorgd door de medewerkers met een verstandelijke beperking: kletssoep.

Op donderdagmiddag van 12.00 tot 13.00 uur kunnen (oudere) mensen gratis (Klets)soep komen eten Bij de Brouwer, het café op de eerste verdieping van De Ogtent. De cliënten die het organiseren noemen zich de Kletssoepgroep. Zij zorgen voor soep met wat brood of beschuit om te dippen.

Mooie activiteit

Het is de bedoeling dat mensen tijdens het eten van de soep met elkaar in contact komen. Het is niet specifiek voor eenzame mensen, maar voor iedereen die even een praatje wil maken onder het genot van een lekker bakkie soep. Voor de cliënten is het een mooie activiteit die hun werkzaamheden nog belangrijker maakt. Er moet veel geregeld worden. Er moet soep zijn. Die moet worden opgediend en na afloop is er de afwas. Tijdens het kletssoep-uur zullen de bijzondere medewerkers ook van de soep genieten.
Rik en Kristel op de foto zijn twee Kletssoepgroeps-leden. Beiden waren direct enthousiast toe het voorstel werd gelanceerd. Rik werkt veel in de keuken van Eetcafé Bij de Buren, op de begane grond. Hij maakt nog een voorbehoud, want zijn werk beneden moet er niet onder lijden. “We starten dan namelijk de lunch en soms is het erg druk en kan ik niet gemist worden”. Hij vindt het een leuk concept. ”Het is iets heel anders dan een ouderen-bingo-ding of voedselbank, maar lijkt er toch wel een beetje op”. Zelf heeft hij een voorkeur voor tomaten- en kippensoep. Over de afwas is hij duidelijk: “Kom op zeg! Afwas is een deel van de keuken. Ik heb er geen hekel aan, maar het is nu ook weer niet het leukste. Het hoort er gewoon bij. ” Kristel vindt het een leuk plan en denkt dat het ook heel gezellig gaat worden. Ook al houdt ze zelf niet van erwtensoep, ze wil die in de herfst en winter wel klaar maken. “Het is goed dat het op donderdag wordt georganiseerd. Dat is bij ons de rustigste dag van de week. Maandag ruimen we op van het weekeinde. Vrijdag zetten we alles klaar voor het weekeinde. Dinsdag zijn alle zalen bezet en woensdag bijna allemaal. Donderdag is net even rustiger. Dan kunnen we wel tijd vrijmaken voor deze nieuwe activiteit.”
Bij voldoende animo zal er vanaf 12 mei elke donderdagmiddag soep worden geserveerd. De kosten worden gedragen door De Ogtent.