"We werken zoveel mogelijk met lokale partijen" (Foto: Kyra Sannes)
"We werken zoveel mogelijk met lokale partijen" (Foto: Kyra Sannes)

Roel Bleumer: in de schuur begonnen,nu een eigen bedrijf

Algemeen

Voor de rubriek De Liemers Werkt bezoeken we regelmatig een ondernemer of medewerker van een Liemers bedrijf.

Door Kyra Sannes

Naam?

“Roel Bleumer. Ik woon in Westervoort. Ons bedrijf heet Volta Energy.”

Bedrijf?

“Mijn broertje Luc en ik kregen een opvoeding in de techniek van vader en duurzaamheid van moeder. Toen ik als scholier een aggregaat zag staan bij wegenbouwwerkzaamheden, vroeg ik mij af of dit niet schoner en efficiënter kon. Bijzonder genoeg had een windmolenbouwbedrijf wel interesse in dat idee. We kregen een budget, en samen met mijn broertje en vriend Menno gingen wij in de schuur van pa en ma aan het klussen. Na ons eerste prototype kregen we de opdracht om een aantal van deze systemen aan gemeente Arnhem te leveren. Bij onze afstudeerstage kozen Luc en ik voor ons eigen – nog op te richten – bedrijf en vandaaruit is Volta Energy gegroeid. Nu leveren wij met onze Zon-Aggregaten groene energie op plekken waar geen netaansluiting is, zoals bij bouwplaatsen of voor evenementen.”

Vrije tijd?

“Ik klus nog steeds graag, zowel aan machines als in huis en tuin.”

De Liemers?

“Ik heb altijd in de Liemers gewoond. Veel vrienden wonen nog in de buurt en bij kermis of carnaval kom je vaak bekenden tegen.”

Mooiste plekje?

“De uiterwaarden van Westervoort. Daar heb ik veel warme herinneringen aan uit mijn jeugd. In de winter schaatsen op de plassen en in de zomer zwemmen of door de bebossing struinen!”

Lokaal?

“We werken zoveel mogelijk met lokale partijen. Met de gedachte: ‘liever een goede buur dan een verre vriend’. Bij onze inkoop houden wij hier altijd rekening mee.”