Ook Teun vermaakt zich uitstekend tijdens de Clubvoetbaldagen
Ook Teun vermaakt zich uitstekend tijdens de Clubvoetbaldagen

Driedaags voetbalfeest bij SC Groessen: ‘Die blije gezichten, daar doe je het voor’

Algemeen

GROESSEN – 84 stralende jongens en meisjes en dat drie dagen lang. Het kon niet op tijdens de Clubvoetbaldagen van SC Groessen. Coördinator Sander Meijer (23): “Die blije gezichten, daar doe je het voor.”

Door Susan Wiendels

Clubvoetbaldagen vinden op dertig verschillende locaties in het land plaats tijdens één van de vakanties. SC Groessen is de enige vereniging in het oosten die meedoet, voor de derde keer alweer. Drie dagen lang lekker trainen in een tenue met eigen naam, superleuke oefenvormen, een voetbalbingo, chillen, een toernooi, strijden om de penaltybokaal, vanaf dag één is Clubvoetbaldagen bij SC Groessen een succes.

Enorme animo

De inschrijving was amper geopend of de aanmeldingen stroomden binnen. “Binnen 24 uur zaten we vol,” vertelt secretaris Sylvia Hof over de enorme animo van de Clubvoetbaldagen bij haar club. 84 is de limiet. Zo kunnen alle deelnemers meedoen op één veld.
Van 10.00 tot 12.00 uur is er een training. De groepjes, ingedeeld naar leeftijd, werken acht speelse trainingsvormen af, veel één op één en twee tegen twee. Daarna volgt de lunch in de kantine, gevolgd door een leuke, ontspannen activiteit. Van 14.00 tot 16.00 uur wordt de dag afgesloten met een training, de laatste dag in de vorm van een toernooi.

Trainersapp

SC Groessen organiseert het evenement in samenwerking met Clubvoetbaldagen. “Het evenement is echt een feestje van de club zelf”, legt Joren Meijer van Clubvoetbaldagen uit. “De club stelt de locatie beschikbaar en zorgt voor trainers en vrijwilligers. Wij doen alles eromheen zoals de PR en het ontwikkelen van oefenvormen en animaties. De vrijwilligers hebben toegang tot een speciale trainersapp. Alles is voor ze uitgewerkt.” Hij heeft nauw contact met naamgenoot en coördinator Sander. Joren: “De accommodatie, trainers en vrijwilligers, Groessen heeft het altijd goed voor elkaar.” Een achttal jongeren, jongens en meisjes, geeft de training. Enkele van hen zijn afkomstig uit het jongensteam dat Sander Meijer bij Groessen traint. Sander: “Sommigen gaan ook echt door in het trainersvak als ze ervaren hoe leuk het is. Dat is mooi om te zien.” Zelf is hij in het bezit van het diploma juniorentrainer. “In de toekomst wil ik TC-3 gaan doen.” Het mes snijdt voor SC Groessen aan nog meer kanten. Kinderen die nog geen lid zijn van een vereniging houden een positieve ervaring over aan de club én SC Groessen houdt er financieel een leuk bedrag aan over.

Prijsjes

De 11-jarige Elisa doet voor de derde keer mee; de negenjarige Stan Bouwman voor het eerst. Elisa: “Wat ik hier leuk aan vind? Dat je prijsjes kunt winnen.” Stan kan niet kiezen. “Ik vind alles leuk.” Hij speelt een thuiswedstrijd, want hij is niet alleen lid van SC Groessen, hij woont ook nog eens heel dicht bij sportpark de Heggenakkers. Veel clubgenootjes doen mee, maar ook kinderen van buurtclubs zoals DVV, Loo, AVW’66 en SC Westervoort. En zelfs kinderen die niet op voetbal zitten. Sander Meijer: “Iedereen van zes tot en met dertien jaar kan meedoen, talent of niet. Het plezier staat voorop.”

"Veel één tegen éenduels"
Elisa dribbelt
En schieten maar!