Afbeelding

Blues slaat de klok in Duiven

Algemeen

DUIVEN - Duuve Mixed Music brengt op zondag 21 augustus het beste uit de blueswereld bijeen op het Remigiusplein. De toegang van de vierde editie van het bluesfestival is gratis.

Trots presenteren voorzitter Peter Tromp, secretaris Frank de Ruiter en penningmeester Ron de Geus het programma. De hoofdact van het festival is AJ Plug & Band. AJ Plug staat bekend als één van de beste blueszangeressen van Nederland. Haar tweede album Chew Chew Chew uit 2016 oogstte jubelende recensies: vijf sterren in onder andere Music Maker en de Blueskrant. Het resulteerde in een succesvolle tournee in de theatershow Johan Derksen Keeps The Blues Alive. In de Verenigde Staten stond ze op de cover van het toonaangevende magazine Blues E-News. In 2018 nam de Katwijkse zangeres met haar partner en vaste gitarist Klaas Kuijt intrek in een studio in Grolloo, het epicentrum van de Nederlandse blues waar Cuby + The Blizzards ooit hun hoogtijdagen beleefden. Het daar opgenomen akoestische album Barefoot The Grolloo Takes oogstte opnieuw veel lof. 
Maar korte tijd later sloeg het noodlot toe: slokdarmkanker kostte haar bijna het leven. Nu is AJ Plug weer helemaal terug. De ziekte, de Killer King, is ingetoomd. Dat haar album gaat over ziek zijn en beter worden is niet meer dan logisch. De songtitels spreken boekdelen: The Shape I’m In, The Sky Turned Black, Tears Ran Dry, Never Gonna Stop, It Will Be Alright, Gimme A Smile. “Het is een eerlijke plaat, geen bullshit. Het zijn geen liedjes over leuk stappen op de zaterdagavond, dat mag duidelijk zijn. Iedere song gaat echt ergens over. Hopelijk bieden ze herkenning en troost,” vertelt ze. AJ Plug & band trapt het festival om 14.00 uur af.
De vier rasmuzikanten van Mad Lee staan van 16.00 tot 18.00 uur op het podium met hun rock- en bluesclassics.

Thuiswedstrijd

Boot Hill speelt van 18.00 tot 20.00 uur bijna een thuiswedstrijd. De uit Westervoort afkomstige band weet de juiste snaar te raken met haar bluesnummers. Daarna is het de beurt aan Harlem Lake, de winnaar van de European Blues Challenge 2022. Om 22.00 uur sluiten ‘the good old’ The Bintangs het Bluesfestival in Duiven af met een spetterend optreden. Genoeg ingrediënten dus weer voor een prachtige dag op het Remigiusplein.

AJ Plug is helemaal terug