Nicole Lieve en Theo van Schaik. (Foto: Melvin van de Kraats, Rotary Duiven)
Nicole Lieve en Theo van Schaik. (Foto: Melvin van de Kraats, Rotary Duiven)

Rotary Duiven golft voor muziekvereniging Excelsior

Algemeen

DUIVEN - Rotary Duiven heeft voor de vierde keer het park-golftoernooi ‘Horsterpark Open’ gehouden in het Horsterpark. Er waren 60 deelnemers op een technisch moeilijke baan die speciaal voor deze gelegenheid was aangelegd. Wethouder Gemma Tiedink verrichtte de eerste afslag. 

Dankzij de deelname van spelers, donaties door sponsoren en de inzet van de vrijwilligers is een mooi bedrag opgehaald. Nicole Lieve, voorzitter Rotary Duiven, reikte een cheque van 4.000 euro uit aan Theo van Schaik, voorzitter van muziekvereniging Excelsior. Evenals Rotary Nederland viert de Loose fanfare in 2023 haar 100-jarig bestaan. Een bijzonder moment om de muzikanten in het nieuw te steken en een deel van het instrumentarium te vernieuwen. De vereniging trakteerde de aanwezigen op een muzikale hulde. 

Nieuw boek van Sylvia Bongers

DUIVEN - Onlangs is via uitgeverij boekscout het nieuwe boek van Sylvia Bongers uit Duiven verschenen: ‘Jenna & Luna geheime opdrachten - Alle liefde zit in onze natuur’ .  Jenna en Luna zijn vriendinnen en ze beleven altijd wel iets geks. In de tuin vinden ze een rode envelop met een briefje erin. Hierop staat een opdracht, maar ze weten niet wie hierachter zit. Jenna en Luna worden wakker in een klaprozenwereld, ontdekken een gemene heks tijdens het tuinduiken en er is spannende actie gaande. Jenna en Luna gaan met oma Lucky kliederdiederen en schatzoeken. Wie en wat komen ze tijdens dit spannende avontuur tegen? Ga mee op avontuur en ontdek wat er allemaal leeft in de natuur.

Thuvine doet mee aan Raboactie

DUIVEN - Biljartclub Thuvine uit Duiven doet ook dit jaar weer mee met de Rabo ClubSupport Actie. Deze actie verzorgd door de Rabobank geeft clubs en verenigingen een duwtje in de rug om hun projecten te realiseren. Leden van de Rabobank kunnen tot 27 september hun stem uitbrengen op de club. Stemmen kan via de Rabo app.

Kledingactie

DUIVEN - Op zaterdag 24 september kunt u in Duiven kleding en schoenen inleveren en wel bij de Remigiuskerk aan het Remigiusplein 2. Vrijwilligers van Stichting Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood nemen van 09.00 tot 12.00 uur uw goederen in ontvangst. Uw donatie komt ten goede aan het onderwijsproject van Cordaid in Burundi. U mag naast kleding en schoenen ook speelgoed, knuffels en huishoudtextiel in de vorm van dekbedovertrekken, lakens, handdoeken, theedoeken, vaatdoeken, washandjes en zakdoeken inleveren. Graag separaat van de kleding verpakt in een gesloten plastic zak. Gordijnen, vloerbedekking, tuinkussens en tafelkleden worden NIET aangenomen. 

H. Remigius

DUIVEN - Op vrijdag 23 september is er om 10.30 uur een eucharistievieringVoorgangerPastoor Thanh. Zondag 25 september om 11.00 uur: woord/communie viering.  Voorganger: Pastor Jeroen Heemink, Ria Freriks-Boekhorst. Gebedsintenties 23 september: Joep Spaan, Lies Spaan-Verhoeven, Stien van HuetJoop AalbersGebedsintenties 25 september: Joep Spaan, Lies Spaan-Verhoeven, Stien van HuetPaul Overkamp, Ouders Jan en Riet Janssen-Berentsen, Diny Reuling-Schoenaker. 

Koffieconcert
van Vita Nova

GROESSEN - Vita Nova Groessen verzorgt met medewerking van het Herenkoor Groessen zondag 25 september vanaf 11.00 uur een gezamenlijk koffieconcert in het Dorpshuis aan het Isidorusplein 4.