Afbeelding

De Zwarte Pijl wint zeepkistenrace in Groessen

Algemeen

GROESSEN - In Groessen vond zondag 11 september de tweede editie plaats van de Zeepkistenrace. Er deden 31 teams mee. De winnaars: Junior klasse: Snelle Jennie uit Groessen; Standaard klasse: Lijkweg Baby’s uit Groessen en Sport klasse: De Zwarte Pijl uit Huissen.

Op het viaduct was een grote starthelling geplaats. Elke zeepkist werd in een grote bak omhoog gehesen om vervolgens losgelaten te worden en over het hilarische parcours naar de finish te racen. 

Schuimkanon

Er waren dit jaar wat extra hindernissen waaronder een schuimkanon en een waterbak. Iedereen ging naar beneden, van jong tot oud. De één ging beter naar beneden dan de ander. Het was soms hilarisch om te zien. Echt vertier voor jong en oud op een prachtige locatie aan de ‘Aa’ in Groessen. Er waren wel 2000 mensen op het evenement afgekomen. Er stond een grote tent met bar en live muziek van ‘DJ Henri van Vossen’. Verder een springkussen voor de kleintjes en een grote snackwagen. Tijdens de pauze finishten op het viaduct de brommers van Gruosna 838 die die dag in Groessen begonnen waren aan een Liemerse toertocht. De twee knappe mannen uit Groessen, Twan Goris en Bram Vermeulen, waren de sigaar en kwamen niet zo snel als ze zelf voorspeld hadden.

Afbeelding
Klaar voor de start...
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding