Burgemeester Huub Hieltjes en wethouder Johannes Goossen (gemeente Duiven) en wethouder Arthur Boone  (gemeente Zevenaar) verwelkomen de Duitse dames. De kinderen op de voorgrond zijn de winnaars van het schoolvolleybaltoernooi in Zevenaar. (Foto: Christiane Bahr)
Burgemeester Huub Hieltjes en wethouder Johannes Goossen (gemeente Duiven) en wethouder Arthur Boone (gemeente Zevenaar) verwelkomen de Duitse dames. De kinderen op de voorgrond zijn de winnaars van het schoolvolleybaltoernooi in Zevenaar. (Foto: Christiane Bahr) Foto: Christiane Bahr Fotografie ZichtBahr

WK Volleybal Vrouwen 2022 van start gegaan

Algemeen

DUIVEN - Het Wereldkampioenschap Volleybal Vrouwen 2022 is vorige week van start gegaan in Gelderland. De gemeente Duiven en Zevenaar verwelkomden vorige week vrijdag het Duitse damesteam. Dat gebeurde op feestelijke wijze op en rondom het Remigiusplein in Duiven.

Alle 24 deelnemende landen zijn te gast in de provincie Gelderland. De gemeente Duiven is samen met de gemeente Zevenaar een van de Gelderse Official Team Host gemeentes. Rondom de ontvangst van het Duitse team organiseerden volleybalclub LIVO, het BOSS Beweegteam en sportbedrijf ATARO sportieve activiteiten voor de jeugd, zoals leuke volleybalclinics. Het WK Volleybal is één van de grootste internationale sporttoernooien ooit in Nederland gehouden. De wedstrijden worden gespeeld in Arnhem, Apeldoorn en Rotterdam.