100 jaar en zeventig jaar getrouwd. Burgemeester Lucien van Riswijk bezoekt Fons en Truus van Bastelaar
100 jaar en zeventig jaar getrouwd. Burgemeester Lucien van Riswijk bezoekt Fons en Truus van Bastelaar Foto: gemeente Zevenaar

Fons van Bastelaar (100) overleden

Algemeen

Fons van Bastelaar is overleden. Een dag na de uitreiking van de achttiende Van Bastelaarprijs afgelopen vrijdag, overleed de oud-burgemeester van Zevenaar en Westervoort. Hij kon zelf vanwege zijn broze gezondheid niet bij de uitreiking van de prijs aanwezig zijn.

Fons van Bastelaar werd op 12 september 1922 geboren in Alphen aan de Rijn. Met een opleiding gemeenteadministratie op zak begon hij als 19-jarige als volontair op de gemeentesecretarie van Hazerswoude. Na functies als commies en waarnemend chef van de gemeentesecretarie in Eibergen ging hij aan de slag in Wateringen waar hij onder meer gemeentesecretaris was. Zijn burgemeestersloopbaan startte in 1962 in Westervoort, waar hij de post acht jaar lang bekleedde. Van 1970 tot 1976 was hij burgemeester in Lichtenvoorde en maar liefst elf jaar van Zevenaar: van 1976 tot 1987. Ook vervulde hij in verschillende gemeenten de rol van waarnemend burgemeester: Angerlo, Huissen, Duiven (1989), Bergh en Rijnwaarden. Op 12 september van dit jaar bereikte Fons van Bastelaar de gezegende leeftijd van honderd jaar. Op die dag was hij ook zeventig jaar getrouwd met zijn Truus (94). Voor Lucien van Riswijk, de huidige burgemeester, alle reden het stel met een bezoekje te vereren. “Scherp van geest en vol herinneringen gingen we samen terug in de tijd en vergeleken ons ambt toen en nu,” meldde Van Riswijk toen op Facebook.