Foto: Pro Persona
Foto: Pro Persona Foto: Pro Persona

Eerste hulp bij Tegenslag: hoe help je je puber de puberteit door?

Algemeen

DUIVEN - Pro Persona Connect organiseert op 12 december 2022 van 19.30 tot 21.00 uur een online ouderavond over het vergroten van veerkracht van pubers.

Een slecht cijfer op school, niet uitgenodigd voor een avond uit, een ziek familielid, groepsdruk, ruzie met je vrienden. Jongeren kennen grote en kleine teleurstellingen. Hoe jongeren daar mee omgaan, is een kwestie van veerkracht. Oftewel je vermogen om je aan te passen aan stress of tegenslag. De ene jongere is veerkrachtiger dan de andere. Gelukkig kun je pubers helpen om hun veerkracht te vergroten. Hoe? Dat komt aan bod tijdens deze online ouderavond.

Wat kunt u verwachten? Tijdens deze avond komt het volgende aan bod: • Waarom pubers ook kunnen groeien van stress en tegenslag • Hoe ondersteunt u uw kind bij grote emoties? Over het belang van verbinding, emoties in perspectief plaatsen, je kalmte bewaren en grenzen aangeven • Hoe helpt u uw kind veerkrachtiger te worden? Over het gesprek aangaan, het vergroten van zelfvertrouwen en het leren formuleren van helpende gedachten. • Ondersteuningsmogelijkheden voor u en uw kind

Meer informatie of aanmelden? Bent u nieuwsgierig en wilt u meer weten of u aanmelden? Neem dan contact op met Pro Persona Connect via preventie@propersona.nl. Na aanmelding ontvangt u de link.