Orange the world van start

Algemeen

DUIVEN/ARNHEM - Zonta is een wereldwijde serviceclub van vrouwen die zich inzet voor vrouwen. Cilia Witten en Josette Brinkhof uit Duiven zijn lid van Zonta Arnhem. Zij zijn dit jaar binnen Duiven gestart aandacht voor te vragen voor de campagne Orange the World.

Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 dagen van actie. 

Orange the World wordt al tientallen jaren georganiseerd door UN Women. In dit project werken de Soroptimisten en Zonta samen om dit project ook in Nederland tot een succes te maken. In veel steden, wereldwijd, worden gedurende deze zestiendaagse campagne markante objecten en gebouwen oranje uitgelicht. Ook in Nederland vindt dit plaats, inmiddels in circa 150 steden. De kleur oranje staat voor een opkomende zon, het begin van een dag zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. In Arnhem worden verschillende evenementen georganiseerd. Vrijdagavond 25 november: opening Orange the World met sprekers burgemeester Marcouch en Europarlementariër Samira Rafaela. Verder muziek en discussie in het stadhuis van Arnhem om 19.00 uur. Zondagmiddag 27 november is er een toneel-, zang- en dansvoorstelling in Stadstheater Arnhem om 14.00 uur.

Woensdag 30 november wordt de documentairefilm ‘Belaagd’ in Focus Filmtheater om 19.30 uur gedraaid. Zaterdagmiddag 10 december vindt de afsluiting plaats in  het bijzijn van  wethouder Maurits van de Geijn .Verder theater ‘Hart vol eer’ en klassieke muziek in Rozet om 14.00 uur . De opening en sluiting in het respectievelijk gemeentehuis en Rozet zijn vrij toegankelijk. Voor de film en de Schouwburg moeten kaarten gereserveerd worden die voor Gelrepashouders gratis zijn.