Kevin Uffing (links): "Mijn favoriete speler is Manuel Neuer"  (Foto: Bianca Richter)
Kevin Uffing (links): "Mijn favoriete speler is Manuel Neuer" (Foto: Bianca Richter) Foto: Bianca Richter

Speler van de week : Kevin Uffing (SV OBW)

Algemeen

Naam: Kevin Uffing
Woonplaats: Zevenaar
Geboortedatum: 03-06-1998

1. Club en positie:

Als keeper verdedig ik het doel bij OBW uit Zevenaar. Ik ben bij OBW begonnen in de F’jes bij Bennie Bolder. Vervolgens heb ik een paar jaar een uitstapje gemaakt naar Vitesse en SML in Arnhem. Hierna ben ik in de B1 weer terug gekomen bij OBW, waar ik weer met al mijn vrienden in een team kon spelen.

2. Gezin:

Ik ben geboren in Zevenaar en heb een broertje en zusje die ook allebei voetballen. Op dit moment heb ik een vriendin, maar nog geen kinderen. Ik geniet nog volop van de vrijheid met mijn vrienden dus voorlopig zal dit ook zo blijven.

3. Beroep/studie:

Na het afronden van mijn studie bedrijfskunde ben ik drie jaar geleden gestart als Trainee bij Dayes in Duiven. Inmiddels ben ik doorgegroeid naar Category Manager van de categorie Healthcare, waarin ik verantwoordelijk ben voor de samenstelling van het assortiment voor grote foodretailers als Jumbo en diverse Superunie leden.

4. Favoriete club en voetballer:

Mijn favoriete club is FC Barcelona. Van kleins af aan ga ik al veel op vakantie naar Spanje. Ik vind Spanje een geweldig land en ben daarom ook al snel bekend geworden met FC Barcelona. Nadat ik samen met mijn vader een keer naar de bekerfinale van FC Barcelona ben geweest was ik verkocht. Mijn favoriete speler is Manuel Neuer. Ik vind dit echt een geweldige keeper, heel compleet. Daarnaast lijkt hij ondanks zijn leeftijd elk jaar weer beter te worden en houdt ook voor het WK toch grote namen als Ter Stegen wederom achter zich. Dat vind ik ontzettend knap.

5. Lastigste tegenstander:

Dit jaar vind ik het lastig om de lastigste tegenstander aan te wijzen. Wij zijn nieuw in deze klasse en kennen de teams minder goed. We gaan er daarom elke week lekker open in en is het weer een verrassing wat er tegenover ons staat. We hebben veel kwaliteit in de ploeg en doen elke week ons best om de overwinning binnen te slepen.

6. Hobby’s:

Mijn voornaamste hobby is leuke dingen ondernemen met vrienden of familie. Of het nou naar de kroeg is, hapje eten of gezellig bij iemand thuis een feestje. Daarnaast ben ik sinds kort begonnen met golfen wat mij ook veel energie oplevert.

7. Hoogtepunt en dieptepunt in je voetballeven:

Hoogtepunt is bij uitstek het kampioenschap afgelopen seizoen! Door Covid-19 hebben wij 2 jaar lang de competitie niet kunnen afmaken terwijl wij toen wel lijstaanvoerder waren, ontzettend jammer. Mede hierdoor was het kampioenschap van vorig seizoen extra mooi. Het dieptepunt was de degradatie van de 2e naar de 3e klasse. Gelukkig hebben we dit met het kampioensfeest afgelopen seizoen goed kunnen maken.

8. Favoriete muziek:

Met muziek ben ik heel makkelijk. Ik vind alles eigenlijk wel leuk, ik kan mij overal wel mee vermaken.

9. Grootste ergernis:

Ik kan mij ergeren aan onrechtvaardigheid. Helaas worden we hier nog steeds vaak mee geconfronteerd in het voetbalveld bijvoorbeeld. Soms lijkt het alsof je tegen twaalf man staat te spelen, omdat de grensrechter alles afvlagt.

10. Vakantie:

Het liefst ga ik op vakantie naar Spanje. De manier waarop de Spanjaarden leven trekt mij ontzettend aan. Op vakantie rust ik het liefst uit en doe ik niet zoveel. Lekker naar het strand met een drankje erbij, daar maak je mij het meest blij mee.

11. Droom voor de toekomst:

Het lijkt mij geweldig om nog een promotie of kampioenschap met OBW mee te mogen maken. Wellicht als alles mee zit zal dit ooit nog een keer gebeuren, wie weet!