De belangstelling voor de optocht in Loo is altijd groot
De belangstelling voor de optocht in Loo is altijd groot

De Nathalzen trekken alle registers open voor een mooie optocht

Algemeen

LOO – Carnavalsvereniging De Nathalzen uit Loo maakt zich op voor een mooie, kleurrijke optocht. Deze vindt plaats op Blauwe Maondag (maandag 20 februari), zoals carnavalsmaandag in Loo traditioneel heet. Groepen die willen deelnemen, kunnen zich inschrijven via www.nathalzenloo.nl.

Blauwe Maondag is al vele jaren een groots carnavalsspektakel in de regio. De dag begint om 9.30 uur met een gratis feestontbijt op het buitenplein met erwtensoep en brood met ei en spek voor alle optochtdeelnemers en feestvierders. Op het feestplein buiten brengt een deejay de stemming er al vroegtijdig in. Klokslag 11.11 uur vertrekt de optocht na een vlammend kanonschot van schietvereniging Jemmy Tell. De optocht volgt de gebruikelijke route (circa 2 kilometer) door de prachtig versierde straten van Loo. Na afloop is er groot feest in en rond de feestzaal (schuttersgebouw Willem Tell). Motor daarachter is deejay en rasentertainer Robert Pouwels. Daarnaast zijn er optredens van dweilorkesten en wacht er nog een verrassingsoptreden. Het feest op Blauwe Maondag duurt tot en met het begin van de avond en is gratis toegankelijk voor iedereen, jong en oud.
Rond de klok van 14.00 uur reiken prins Wery, adjudant Berry en het jeugdkabinet van De Nathalzen de prijzen uit. Er zijn diverse categorieën waarbinnen prijzen zijn te verdienen: praalwagens; loopgroepen, duo’s en individuen; jeugd; de meest enthousiaste Loose groep; de meest enthousiaste groep van buiten Loo. Daarnaast zijn er een aanmoedigingsprijs en prijs voor de meest enthousiaste straat van Loo.
Er is al jaren veel belangstelling voor de optocht in Loo. Niet alleen van groepen uit de gemeente Duiven, maar ook van ver daarbuiten. In de laatste uitgave van ‘t Nathalske, de jaarlijkse carnavalskrant van De Nathalzen, komen groepen uit Aerdt, Tolkamer, Rheden en zelfs de gemeente Haarlemmermeer aan het woord. Zij zijn al vele jaren van de partij op Blauwe Maondag. Alle leden en inwoners hebben de krant eerder in januari ontvangen. Hij is ook online te lezen.

Afbeelding