Het motto dit jaar is 'Bewegen en Vitaliteit in de Liemers'
Het motto dit jaar is 'Bewegen en Vitaliteit in de Liemers'

Liemerse Landloop op 11 juni 2023

Algemeen

ZEVENAAR - Goed nieuws voor alle hardloopliefhebbers en toeschouwers: de 22e Liemerse Landloop wordt gehouden op zondag 11 juni 2023.

Voor alle hardloopliefhebbers, jong en oud, is er een passende afstand. Zowel prestatie als recreatie gaan hand in hand op de 10  en de 5 kilometer. Voor de Liemerse jeugd tot 13 jaar is er de alom bekende Kidsrun waarin over 1.000 en 500 meter door jongens en meisjes wordt gestreden. 

Het motto voor de organisatie is ‘Bewegen en Vitaliteit in de Liemers’. Hopelijk is het aantrekkelijk voor veel lopers om deel te nemen aan deze prachtige loop door het landschap van Ooij en Oud-Zevenaar. De Liemerse Landloop heeft al meer dan 20 jaren een vaste plek op de regionale hardloopagenda. Vorig jaar namen ruim 400 deelnemers deel aan deze hardloopwedstrijd en genoten van het unieke parcours, de accommodatie en wedstrijd. Afgelopen juni verpulverde Daan Reintjes van Running Team Liemers het parcours record op de tien kilometer. De vijf kilometer werd gewonnen door Thijn van Elburg, ook lid van Running Team Liemers. Bij de 10 kilometer vrouwen ging de eerste plaats naar Renée Ligteringen (Loopgroep Aart Stigteer) en op de vijf kilometer was de zege voor Saskia Weinans, atleet van het Running Team Liemers. Bert Cornelese van Stichting Liemerse Sportevents was zeer tevreden over het verloop van het hardloopevenement in 2022. ”Voor de editie van 2023 hebben we de organisatie uitgebreid en versterkt, om zodoende meer slagkracht te krijgen”, aldus Bert Cornelese. ”We willen dit jaar de loop verder professionaliseren en nog meer lopers aantrekken. Zowel de snelle loper als de recreant zal een warm welkom ervaren.  Als stichting vinden we het belangrijk om de jeugd aan het bewegen te krijgen en om dit te stimuleren blijft de deelname voor de jeugd van 4 tot en met 12 jaar gratis. Bewegen blijft één van de belangrijkste manieren om vitaal te blijven en het is zeker leuk om dit met het gehele gezin te doen.”
Zondag 11 juni start de 22ste editie van de Liemerse Landloop om 10:00 met de 10 kilometer, gevolgd om 11:30 met de 5 kilometer en de ochtend eindigt met de Kidsrun vanaf 12:15. Zoals gewoonlijk is de startlocatie Thoen & Thans aan de Kerkweg in Oud-Zevenaar.

Voor de laatste informatie en inschrijving, kijk op www.liemerselandloop.nl.