Anisia Suherli
Anisia Suherli

Twaalf jongerencoaches HOPE XXL/MDT in beeld

Algemeen

LIEMERS - Jongerenorganisatie HOPE XXL biedt duizenden jongeren van onder meer het Candea College en Liemers College een Maatschappelijke Diensttijd via het traject ‘Jong geleerd is Jong gedaan’.

In november 2022 kreeg de organisatie van het Ministerie van Onderwijs te horen dat hiervoor vier miljoen euro subsidie beschikbaar werd gesteld. De jongeren zetten zich 80 uur in om iets te doen voor de samenleving, waarbij ze hun talenten ontwikkelen en andere mensen ontmoeten. Hope XXL gaan dat vooralsnog in drie jaar doen.
Het is veel geld en dat brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee, maar biedt ook een zee aan kansen. Om alles in goede banen te leiden koopt Hope XXL drie docentenlesuren in op de scholen, zijn er twee jongerencoaches per schoollocatie aangesteld en zitten er vier mensen in het projectteam. Al met al ongeveer drieëntwintig, vooral jonge mensen, die er een geweldige (deeltijd)- of (bij)baan aan ontlenen. In deze krant houden de jongeren (coaches) u op de hoogte van hun MDT-avonturen. In deze editie krijgen de coaches een gezicht.
Het wordt de tweede ronde MDT in de Liemers. In de eerste ronde gingen 1305 leerlingen aan de slag. Dat HOPE XXL de boel goed op de rit heeft bleek uit het onderzoek naar de werkwijze vanuit het Ministerie. HOPE XXL is een van de eerste tien organisaties in Nederland, met het MDT-Proof-Label.

Flore Sandifort
Yannick Eelderink
Letizia tammeling
Lotte Jansen
Maddie Bijsterbosch
Nina Elbers
Roan Geurts
Sam Koenen
Lars van Onna
Lieke Meertens
Ted Prost