“Ik wil tot m’n pensioen blijven knippen, het is het mooiste vak wat er bestaat”
“Ik wil tot m’n pensioen blijven knippen, het is het mooiste vak wat er bestaat” Foto:

Gabrie’s Kapsalon bestaat tien jaar: ‘Knippen is mijn lust en leven’

Algemeen

GROESSEN - Als er één iemand geknipt is voor het kappersvak, dan is het Gabriële van Uum (62). Maar liefst 47 jaar werkt ze in de kappersbranche, waarvan tien jaar op eigen benen in ‘Gabrie’s Kapsalon aan de Dorpstraat 43 in Groessen. Alle tijd voor een feestje.

“Tien jaar alweer, de tijd gaat hard”, lacht ze. Op 24 maart 2013 opende ze de deuren van haar eigen zaak. “Een goede klant tipte mij dat deze ruimte vrijkwam en binnen twee weken was het rond.” Daarvoor werkte ze onder andere ruim dertig jaar met hart en ziel bij Haarmode Kreatief in hartje Duiven. Ervaring genoeg dus, maar uitgekeken raakt ze nooit op het kappersvak. “Knippen is mijn lust en leven. Het is een creatief vak en het contact met de klanten vind ik geweldig. Persoonlijke aandacht en service staan bij mij centraal. Kappers zijn er genoeg, maar het is de kunst om je te onderscheiden. Ik neem alle tijd voor een praatje en een kopje koffie. Het moet ook gezellig zijn.” Haar man Theo Kersten: “En zijn klanten slecht ter been, dan haal ik ze op.” Dat werkt, want ze heeft in al die jaren een uitgebreide vaste klantenkring opgebouwd. Gabriële koestert haar klanten. “Sommige mensen knip ik al veertig jaar.” Hoe sterk die band is, bleek vorig jaar toen Gabriële na een fietsongeluk onder andere werd getroffen door een hersenbloeding. De schrik zat er goed in. Theo: “Eén van de eerste dingen die ze zei nadat ze in het ziekenhuis wakker werd was: ‘Wil je een bos bloemen voor mevrouw X kopen? Ze is zaterdag 50 jaar getrouwd’. Ik was zo blij met dit verzoek, want het betekende voor mij, dat ze haar geheugen niet kwijt was.”
In de tijd tussen ziekenhuis, revalidatie in Klimmendaal en thuis verder revalideren was er volop steun en medeleven van familie, vrienden en heel veel klanten. En werkte oud-collega Maike drie maanden in de kapsalon om Gabrie’s klanten in de vertrouwde omgeving de haren te verzorgen. En nu, elf maanden later, staat ze weer volledig in de zaak te werken. Heel zeker: “Ik wil tot m’n pensioen blijven knippen, het is het mooiste vak wat er bestaat.”
Vanwege het tienjarig bestaan krijgen klanten van 24 maart tot en met 31 mei een korting van tien procent op alle behandelingen en producten.

Gabrie’s Kapsalon
Dorpstraat 43
Groessen
0316-342010
gabrie@gabrieskapsalon.nl