Lucia geeft instructies
Lucia geeft instructies Foto: POW

Geslaagde clinic bij Pigeons

Algemeen

DUIVEN - Onderdeel van de rolstoelbasketbal trainerscursus (BT3) is het organiseren van een rolstoelbasketbal evenement. Pigeons deelnemers Lucia en Isabelle hebben in dit kader gekozen om een rolstoelbasketbal clinic te geven.

Op donderdag 25 mei maakte een trainingsgroep van Mikado (jong volwassenen in de leeftijd van 18-34 jaar) in sporthal De Endesprong kennis met rolstoelbasketbal. Na de inleiding kreeg de groep wat oefeningen om kennis te maken met de rolstoel. Met ondersteuning van een aantal teammaatjes van Pigeons On Wheels werden vervolgens een aantal specifieke stations afgewerkt: lay-up (Isabelle), stoelvaardigheid (Maarten), passen (Martijn), balvaardigheid (Robert), schieten (Fons) en Els was “vliegende keep”. Afsluiting was natuurlijk een partijtje, waarbij de geleerde skills getoond konden worden!

Alle deelnemers waren zeer enthousiast over de door Lucia en Isabelle georganiseerde clinic. Een aantal van hen voelde een dag later spiergroepen, waarvan ze het bestaan niet wisten!