Een koffer vol informatie over dementie

Algemeen

WESTERVOORT - De Dementiekoffer is een koffer vol informatie voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en naasten. Met ingang van 1 juni 2023 kan men de informatie uit de koffer lenen bij Kunstwerk! in de bibliotheek in Westervoort.

Het idee voor de Dementiekoffer is ontstaan vanuit Liemosa. Verschillende organisaties werken in de Liemers samen op het gebied van dementie. Denk hierbij aan organisaties voor zorg, wonen en welzijn en de gemeenten. De koffer is bedoeld om te kunnen voorzien in de informatiebehoefte van mensen met dementie en hun naasten. De inhoud van de koffer bestaat uit materiaal zoals boeken, brochures en informatiekaarten. Enkele voorbeelden van boeken in de koffer zijn: “De schat van je leven”, “Ik heb dementie”, “Jongdementie”, “De heldere eenvoud van dementie”, “Mijn lieve vergeet opa” en “Mantelzorger der liefde”. In de Dementiekoffer treft men ook een informatiekaart aan met spelsuggesties voor mensen met dementie.
Door de Dementiekoffer is het voor inwoners mogelijk om kosteloos een boek of folder uit de koffer te lenen. Men hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Het kan gaan om een informatief boek, een boek om herinneringen op te halen of een boek voor kinderen met uitleg over dementie op een kindvriendelijke manier.
Meer weten? Mail naar info@ketendementiedeliemers.nl of info@mikado-welzijn.nl