De Jeugd Deugt versterkt en verbindt

Algemeen

DUIVEN - De Stichting Horsterpark De Ogtent (SHO), HOPE-XXL en de Gemeente Duiven kondigen met trots het project De Jeugd Deugt (DJD) aan. Dit baanbrekende project heeft tot doel de gemeenschap in het Horsterpark in Duiven te versterken en te verbinden door middel van verschillende activiteiten en initiatieven.

Gedurende het weekend van 15, 16 en 17 september is het Horsterpark het toneel van een reeks opwindende activiteiten. Het project omvat grootschalig onderhoud, variërend van het trekken van glasvezelkabels tot het plaatsen van een inclusieve speeltuin. Een van de hoogtepunten van het evenement is de lancering van een aantal HOPE-XXL MDT-projecten, waaronder De Wijkparade. Met behulp van een podiumwagen zal deze parade door de wijk trekken, waarbij bewoners de gelegenheid krijgen om elkaar te ontmoeten. Daarnaast is er ook een speciale ruimte in het park gecreëerd om jongeren kennis te laten maken met Street-Art op de HAP-Wall (Horsterpark-Art-Practice Wall). Meer hierover op pagina 7.

Hier kunnen ze kennismaken met deze kunstvorm en zelf deelnemen en hun eigen creatieve talenten ontdekken. Het doel is om jongeren te inspireren en hen een positieve uitlaatklep te bieden voor hun creativiteit waar dit wel legaal is.