Haltetaxi’s vergroten mobiliteit in Loo en Groessen

Algemeen

LOO/GROESSEN - Waar steeds meer voorzieningen in de regio verdwijnen, vergroot haltetaxiRRReis de bereikbaarheid van het platteland in de provincie Gelderland. Met ruim 3500 ritten per maand is deze persoonlijke en flexibele ov-variant een succes te noemen. 

De haltetaxi rijdt op die momenten dat een (buurt)buslijn niet of niet ieder uur rijdt. Ook zijn er speciale haltetaxi-haltes geplaatst in dorpen en randgebieden waar er überhaupt geen (buurt)bussen meer rijden zoals in Loo aan de Hoflaan en in Groessen aan de Dorpstraat. Hierdoor hebben de inwoners rondom deze haltetaxi-haltes (weer) aansluiting op het openbaar vervoer.

Zeker in dorpen als Groessen en Loo is de komst van de haltetaxi-halte met veel enthousiasme ontvangen. “In deze plaats was het openbaar vervoer helemaal verdwenen en nu kunnen inwoners, door de haltetaxi te reserveren, weer vanuit hun woonplaats reizen naar bushaltes of treinstations in naastgelegen dorpen of steden” aldus Paul Pietersen, directeur Qarin, de uitvoerende partij van haltetaxiRRReis. Op dit moment zijn er in de provincie Gelderland 86 haltetaxi-haltes en dit aantal groeit nog steeds.

Uit het onderzoek naar de tevredenheid van de reizigers van de haltetaxi geeft men aan zeer tevreden te zijn. Het gemiddelde rapportcijfer is een 8.3. Reizigers zijn vooral tevreden over het bestelgemak en de stiptheid van de uitvoering. Verder geven zij aan nu weer een extra mogelijkheid hebben om te kunnen reizen, gemakkelijke aansluiting te hebben op het reguliere OV en noemt men de haltetaxi een goed aanvullend alternatief voor het OV.