Loo pakt de volle buit; valse start voor DVV en Groessen

Algemeen

DUIVEN/WESTERVOORT - De amateurvoetbalclubs uit de gemeenten Duiven en Westervoort zijn het voetbalseizoen niet geweldig begonnen. Alleen SV Loo pakte de volle winst tegen het Gelders Eiland. DVV, SC Groessen en SC Westervoort trokken aan het korte eind 6, terwijl AVW’66 een puntje pakte tegen De Treffers.

Tot afgrijzen van trainer Pim Scholten en alle aanwezige toeschouwers op sportpark ‘t Immerloo begon Loo begon dramatisch tegen het Gelders Eiland. Binnen notime kwam de thuisclub met 0-3 achter, maar nog voor rust werd de stand gelijk getrokken door Stijn Goris (2) en Tom van Slobbe. Van Slobbe was ook na de pauze twee keer trefzeker en ook debutant Pepoijn Arts vond het doel: 6-3.

Het was weer even geleden dat SC Westervoort in competitieverband een nederlaag moest slikken, maar afgelopen zondag was het zover bij het debuut in de tweede klasse. In Didam tegen titelkandidaat DVC’26 slikten de mannen van trainer Wim Bleijenberg een 3-2 nederlaag. Al was een punt gezien het spelbeeld in de tweede helft zeker verdiend geweest. Geertruida schoot de thuisclub met twee treffers op een 2-0 voorsprong, waarna Mounir Amezrine de aansluitingstreffer scoorde. Invaller Martijn Derksen maakte de 2-2, waarna even een sensatie in de lucht hing. Heel ven maar, want Scheffer maakt een paar minuten later de winnende treffer.

De jonge ploeg van AVW’66 trainer Marcel Muhlack pakte een verdienstelijk puntje uit tegen De Treffers: 3-3. Adil El Hamri en Bert van Looyengoed scoorden voor de Westervoorters. Een eigen doelpunt van De Treffers betekende 2-3, maar helaas wist AVW’66 deze voorsprong niet over de streep te trekken.

Voor SC Groessen waren de druiven zuur tegen Dinxperlo. Bijna een helft lang speelden de groen-witten tegen tien man na een domme rode kaart voor Dinxperlo-verdediger Vinkenvleugel. Op dat moment stond het 1-1 met Mees Vermeulen al als Groessense doelpuntenmaker. Met tien man liepen de gasten uit naar 1-3. De 2-3 van Robin van Ussen kwam te laat.

Bij DVV werd Kjeld Brouwer de schlemiel van de wedstrijd. Uit tegen Driel schoot hij in eigen doel. Het bleek de enige treffer in een duel waarin DVV zeker een punt verdiend had.
Voor de pauze waren de betere kansen voor Driel, na de thee dwong DVV meerdere mogelijkheden af, maar helaas stond het vizier niet op scherp.